19:02 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Χωρίς ηλικιακους περιορισμούς θα γίνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με λιγότερους από χίλιους κατοίκους

Χωρίς ηλικιακους περιορισμούς θα γίνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με λιγότερους από χίλιους κατοίκους

Με τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων να αποφασίζει μετά από διερεύνηση ότι οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε εμβολιασθέντες υπερήλικες στην Νορβηγία δεν σχετίζονται με το COVID εμβόλιο. Ωστόσο όπως επισημαίνει η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής -λοιμωξιολογιας Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, προκύπτει μία επιφύλαξη για τον εμβολιασμό των πολύ ηλικιωμένων που νοσούν από πολλά υποκείμενα νοσήματα συνεχίζονται οι covid εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, στην πατρίδα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 6000 άτομα υπερήλικες ενώ από τις 20 Ιανουαρίου θα προστεθούν 144 επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουνε γίνει οι εμβολιασμοί σε 31 μεγάλα νησιά ενώ αν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει το κέντρο εμβολιασμού και να βρεθεί για παράδειγμα κοντά στη δουλειά του θα πρέπει να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα το αίτημα στην σχετική πλατφόρμα.

Σε αντίθεση με τα μεγάλα νησιά στα μικρά νησιά σύμφωνα με μία νέα απόφαση θα εμβολιάζεται όλος ο πληθυσμός ανεξαρτήτως ηλικίας- δεν θα τηρούνται δηλαδή ηλικιακά κριτήρια -εφόσον ο πληθυσμός των νησιών είναι κάτω από 1000 κατοίκους.

Όπως επισημαίνει η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών το εμβόλιο δεν προκαλεί νόσηση και οσοι ηλικιωμένοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να ξέρουν ότι πριν από τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό μπορούν να γίνονται και τα εμβόλια γρίπης και πνευμονόκοκκου

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Πρωτοβουλία για την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca από την ΕΕ

Επισήμανση Σύψα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος – Εάν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας