11:23 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Γίνονται διαθέσιμα και τα εμβόλια Pfizer & Moderna στους νέους για να τρέξουν οι εμβολιασμοί

Γίνονται διαθέσιμα και τα εμβόλια Pfizer & Moderna στους νέους για να τρέξουν οι εμβολιασμοί

Με την πληρότητα το ραντεβού στην Αττική να αγγίζει το 100% και την χώρα διακριτικά να αφήνει κατά μέρος τις γραμμές εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, τα τρία διαθέσιμα εμβόλια που έχουν και την μεγάλη αποδοχή του κοινού γίνονται πλέον διαθέσιμα από τις 10 Ιουνίου στις ηλικίες 25 έως 29 ετών ώστε να μπορέσουν να κλείσουν το ραντεβού τους ενώ αμέσως μετά θα γίνουν διαθέσιμα και για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών ώστε να τρέξουν οι εμβολιασμοί. Ήδη έχουν ξεπεράσει τα 6,2 Εκατομμύρια με το 38% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον την μία δόση.

Της Αλεξίας Σβώλου

Εκστρατεία πειθούς απηύθυνε από την live ενημέρωση των 6.00 μ.μ. η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κάμπτοντας ενα-ενα τα επιχειρήματα των δύσπιστών και προσθέτοντας πως για το ζήτημα των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών δεν θα υπάρξει άμεσα απόφαση. Είναι κάτι που η επιτροπή θα μελετήσει πάρα πολύ καλά στέλνοντας έτσι το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για βεβιασμένες κινήσεις.

Για τις ηλικίες άνω των 60 ετών κατά μέσο όρο ο εμβολιασμός κυμαίνεται με κάλυψη 70% με τους ηλικιωμένους να εμφανίζονται πιο ανθεκτικοί στην εκστρατεία πειθούς αλλά σιγά-σιγά να κάμπτονται και τη Μαρία Θοδωρίδου να προτείνει στα εγγονάκια τους να ρωτήσουν τον παππού και τη γιαγιά αν έκαναν το εμβόλιο που βοηθάει να σωθούν από βαριά νόσηση και θάνατο σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα των προνομίων των εμβολιασμένων η Μαρία Θεοδωρίδου αλλά και ο επιχειρησιακός επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισαν ότι ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα προνόμια όπως με το πράσινο πιστοποιητικό που είναι μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις και ταξίδια Όπως και η απαλλαγή των εμβολιασμένων από τα self test η απαλλαγή τους από την διενέργεια οποιοδήποτε τεστ πριν από ταξίδι καθώς και η απαλλαγή τους από την επιτήρηση τον έλεγχο και την οποιαδήποτε καραντίνα σε περίπτωση που έρθουν άθελα τους σε επαφή με θετικό κρούσμα αλλά και το γεγονός ότι θα μπορέσουν να βγάλουν τις μάσκες αφού την σχετική γνωμοδότηση έχει ήδη ανακοινώσει το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC για τους πλήρως εμβολιασμένους

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας