8:07 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Καταπέλτης για Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου : Πολιτικοί λόγοι παρακολούθησής μου – απόπειρα συγκάλυψης

Καταπέλτης για Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου : Πολιτικοί λόγοι παρακολούθησής μου – απόπειρα συγκάλυψης

Σκάνδαλο υποκλοπών – Νίκος Ανδρουλάκης: Σε εξέλιξη η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ στην Εξεταστική του Ευρωκοινοβουλίου, πριν κλιμάκιο της επιτροπής έρθει στην Αθήνα για να ζητήσει απαντήσεις.

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου καταθέτει σήμερα Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, λίγες ημέρες πριν από την έλευση κλιμακίου της επιτροπής στην Αθήνα, το οποίο θα εξετάσει κυβερνητικούς παράγοντες.

παράγοντες.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει ποιος κατέχει το κακόβουλο λογισμικό στην Ελλάδα και έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο «παρακολούθησης και συγκάλυψης». Υπογράμμισε ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει δημόσια απαντήσεις για τον λόγο που ο ίδιος βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Επίσης, αναρωτήθηκε και για τους «εθνικούς λόγους» που μπορεί να βρίσκονται πίσω από παρακολουθήσεις ενός πολιτικού και ενός δημοσιογράφου, κάνοντας αναφορά στον Θανάση Κουκάκη.

«Ο μόνος πολιτικός που πήγε στην Εξεταστική της Βουλής ήμουν εγώ, ούτε ο Δημητριάδης, ούτε κάποιος υπουργός, γιατί τους προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία. Από εσάς ζητώ να έρθετε στην Αθήνα να δείτε όσους προστάτευσε η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο δεν πήγε να ενημερωθεί προσωπικά για τον λόγο της παρακολούθησής τους σχολίασε: «Να πάω να ενημερωθώ ανεπίσημα; Προφανώς είναι παράνομο να πάω να ενημερωθώ από την ΕΥΠ».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «σε συνέντευξή του στους Sunday Times είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί άλλα αυτοί που ήθελαν κάτι το πέτυχαν να διαρρήξουν τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ».

«Τελικά ήταν πολιτικός ο λόγος; Πώς λέει ο πρωθυπουργός ότι είναι λάθος αν δεν ξέρει τον λόγο παρακολούθησης και απολύει τον στενό του συνεργάτη και τον διοικητή της ΕΥΠ»; διερωτήθηκε.

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί «Δικαιοσύνη και διαφάνεια» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι η Εξεταστική που συστάθηκε στη Βουλή δεν είχε διάθεση να βρει περισσότερα πράγματα.

«Ο φάκελος γιατί καταστράφηκε; Για να πάρει παράταση μια παρακολούθηση πρέπει να υπάρχει λόγος. Η ΕΥΠ θα έπρεπε να πει ‘βρήκαμε αυτό’ και γι αυτό δόθηκε η παράταση. Τώρα χωρίς αρχείο, κρύβονται», τόνισε.

«Στην Ελλάδα υπήρξε ένα πρωτοφανές γεγονός και γίνεται προσπάθεια συμψηφισμού με άλλες κυβερνήσεις. Εμείς δεν θέλουμε να καλύψουμε κανέναν. Ελάτε στη θέση μου, να ξεκινάω μια προσπάθεια να ηγηθώ της παράταξής μας και να μαθαίνω ότι την πιο κρίσιμη περίοδο η κυβέρνηση με παρακολουθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Κανείς δεν είναι υπέράνω του νόμου, αυτοί που είναι υπεύθυνοι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» κατέληξε.

 

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες η επιτροπή PEGA,θα έρθει στην Ελλάδα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση υποκλοπών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας