19:45 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Λιβύη: Μόλις 330 μέτρα από την Τρίπολη ο Χαφτάρ

Λιβύη: Μόλις 330 μέτρα από την Τρίπολη ο Χαφτάρ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Λιβύη. Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα της μάχης για τον έλεγχο της Τρίπολης. Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατάρχη Αχμέτ αλ Μισμάρι που πρόσκειται στον Χαφτάρ, οι δυνάμεις τους έχουν φτάσει 300 μ. από τα πρώτα σπίτια της Τρίπολης και ετοιμάζονται για τη «μητέρα» των μαχών για τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, βιάζεται να προλάβει να στείλει στρατεύματα υποστήριξης στην κυβέρνηση Σάρατζ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα της παράτυπης Συμφωνίας που έχει κάνει με αυτή.

Βρίσκεται όμως στριμωγμένος καθώς χώρες όπως οι: ΗΠΑ, Ρωσία, Ιταλία, έχουν ήδη διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι απορρίπτουν ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης. Παρέμβαση ετοιμάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα ακόμη ένα «διπλωματικό χαστούκι» στον Ερντογάν, δίνει και ο πρόεδρος της Λιβυκής βουλής, ο οποίος τονίζει ότι τυχόν παρέμβαση της Τουρκίας στην χώρα του, θα αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή. Κάλεσε παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να αποσύρει την νομιμότητα της κυβέρνησης Σάρατζ.

Την ίδια ώρα στην Τυνησία, τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν.

330 μέτρα από τα πρώτα σπίτια οι δυνάμεις του Χαφτάρ

«Είμαστε 330 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Τρίπολης», δήλωσε εκ μέρους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) ο Αχμέτ αλ Μισμάρι.

Κι ενώ όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η «μητέρα» των μαχών για τον έλεγχο της Λιβυκής πρωτεύουσας, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σαράζ να έχει αποχωρήσει από την πρωτεύουσα ενδεχομένως και από την χώρα.

Νωρίτερα, το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι την Παρασκευή οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου.

Οι δυνάμεις του LNA πήραν, επίσης, τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους πολιτοφύλακες που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, πρόσθεσε το κέντρο στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: in.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας