19:17 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Lockdown: Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με SMS στο 13033

Lockdown: Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με SMS στο 13033

Από σήμερα  όπως είναι ήδη γνωστό ανοίγουν ξανά τα κομμωτήρια, τα κέντρα κέντρα περιποίησης άκρων αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι. Η μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιείται με SMS 6 στο 13033 αλλά το οξύμωρο και άξιο σχόλιου είναι πως  δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος για την μετάβαση των πολιτών στα προαναφερθέντα μέρη. Στον αντίποδα, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή με μηχανή για επίσκεψη στα κομμωτήρια με αποστολή του αριθμού 6 στο 13033.

Κομμωτήρια με SMS 6 ακόμα και σε άλλο δήμο

Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων ξεκινά από σήμερα. Η μετακίνηση σε κομμωτήρια πραγματοποιείται με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033 ακόμα και για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν παράλληλα τις πύλες τους και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα με το κανονικό μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Οπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιολογικοί χώροι θα υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Φυσικοί οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται με αποστολή 6 στο 13033, ωστόσο δεν επιτρέπεται η χρήση οχήματος αλλά μόνο η μετακίνηση σε αυτούς με τα πόδια ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα μουσεία.

Ανοιχτά πάρκα και παιδικές χαρές

Παράλληλα ανοιχτά θα είναι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές. Η μετάβαση σε αυτά γίνεται με κωδικό 6 αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Το SMS 2  

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του. Οπότε, αυτό το μήνυμα θα στέλνουν οι πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Σημειώνεται πως η μετάβαση σε καταστήματα και τράπεζες γίνεται μόνο εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ευαγγελισμός: Ασθενοφόρα σχηματίζουν ουρά, ενώ ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία – Ώρα μηδέν για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Αυτό είναι το σποτ του υπουργείου Υγείας με Διαμαντίδη, Παπαλουκά για τον εμβολιασμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας