19:22 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Λογαριασμοί ρεύματος: Ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις 170 εκατ. ευρώ για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις 170 εκατ. ευρώ για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις

Πράσινο φως στο ΥΠΕΝ από Βρυξέλλες για αναδρομικές ενισχύσεις επταμήνου – Σύσκεψη Σκρέκα με προμηθευτές ρεύματος για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Έξτρα επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος άκουγαν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο – και με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο μάλιστα – αλλά ενισχύσεις δεν έβλεπαν δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Ο λόγος για ποσά της τάξης των 170 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και αφορούσε στη διάθεση τους για την επιπλέον οικονομική στήριξη μικρών επιχειρήσεων με παροχές ισχύος μέχρι 35 kVA. Πρόκειται για έξτρα επιδοτήσεις σε εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία και αρτοποιεία. Τον Απρίλιο το σχετικό κονδύλι ήταν της τάξης των 35 εκ. ευρώ και για τους μήνες Ιανουάριο – Μάρτιο ανερχόταν σε 75 εκ. ευρώ. Για τον Μάιο είχαν ανακοινωθεί άλλα 35 εκ. ευρώ, ενώ η ίδια επιδοματική πολιτική ακολουθήθηκε και τον Ιούνιο και Ιούλιο.

Οι εκτιμήσεις θέλουν το συνολικό ποσό να φτάνει κοντά στα 170 εκ. ευρώ.

Αλλαγή προμηθευτή

Την ίδια στιγμή πιέζουν οι πάροχοι ρεύματος το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη θέσπιση ορίων στις μετακινήσεις των πελατών από εταιρεία σε εταιρεία ανησυχώντας για μεγαλύτερη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας