13:29 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Λογοθέτης: Ο εφοπλιστής που ομολόγησε το σκάνδαλο και η δικαίωση της "Μ"

Λογοθέτης: Ο εφοπλιστής που ομολόγησε το σκάνδαλο και η δικαίωση της "Μ"

Ο Γιώργος Λογοθέτης, η Libra και η Πειραιώς! Τον Μάϊο του 2019 η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αποκάλυψε την ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την κωλυσιεργεία που επέδειξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε ότι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης Libra-Πειραιώς. Μετά από ένα και πλέον χρόνο έρχεται η αγωγή-ομολογία του εφοπλιστή, Γιώργου Λογοθέτη να δικαιώσει τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας αλλά και όλα όσα αποκάλυψε μέσω της κατάθεσής του στην Προανακριτική, ο πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών και τη στιγμή που η διαβόητη δικογραφία έφυγε από την ανακρίτρια του Νόμου 4022 και οδεύει προς το αρχείο, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ισχυριζόμενη ότι δεν έχει υποστεί ζημία καθώς τα δάνεια αποπληρώθηκαν, ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, επικεφαλής του Libra Group, με νομικές διαδικασίες τις οποίες κίνησε σε Κύπρο και Ελλάδα στρέφεται κατά πρώην συνεργατών του ομολογώντας, όμως, ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο το οποίο φέρεται να συντελέστηκε στην Ελλάδα και καταγράφεται σε εκθέσεις της ΤτΕ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Παρότι τα ελατήρια του εφοπλιστή ελέγχονται καθώς οι πρώην συνεργάτες του τον εγκαλούν για μεθόδευση προκειμένου αφενός “να καθαρίσει το όνομά του” και αφετέρου να διεκδικήσει αποζημίωση για πράξεις για τις οποίες ευθύνεται ο ίδιος, εντούτοις η πολυσέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Είναι προφανές ότι ο ισχυρισμός του Γιώργου Λογοθέτη περί απεριόριστης εμπιστοσύνης την οποία δήθεν επέδειξε στους πρώην συνεργάτες του και νυν εναγόμενους ελέγχεται, όπως και η δικαιολογία που προβλήθηκε στο δικαστήριο ότι ο γνωστός εφοπλιστής επί δυο χρόνια ήταν σχεδόν “νοκ-άουτ” εξαιτίας τσιμπήματος από αλογόμυγα!

Εντούτοις ο ίδιος στο πολυσέλιδο δικόγραφό του παραδέχεται ότι η εισαγγελία Διαφθοράς καθυστέρησε χαρακτηριστικά στην ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας η οποία εν τέλει κατέληξε στην άσκηση διώξεων τον Αύγουστο του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της “Μ”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Ένα ακόμη εντυπωσιακό σημείο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων είναι εκείνο στο οποίο ο γνωστός εφοπλιστής καταθέτει τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η εταιρεία του είχε καταστρατηγήσει τον περιορισμό των capital controls και είχε παραβιάσει το Νόμο, με τον ίδιο, όπως ισχυρίζεται, να δηλώνει έκπληκτος καθώς δεν γνώριζε για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

Τη στιγμή που οι πρώην συνεργάτες του Λογοθέτη τους οποίους πλέον κατηγορεί για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάνουν λόγο για “άθλια μεθόδευση” του εφοπλιστή ενώ προαναγγέλλουν μηνύσεις ενώπιον των ελληνικών και κυπριακών δικαστηρίων, ο εμφύλιος που μόλις ξεκίνησε στη Libra φαίνεται ότι οπλίζει το χέρι των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών για νέες έρευνες για κακουργηματικές πράξεις που συνομολογούνται από την αγωγή που κατατέθηκε.

  • Όλο το ρεπορτάζ στην “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί την Κυριακή.

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας