0:28 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Η αξιολόγηση των οχτώ πανεπιστημίων, που είδαν το προηγούμενο διάστημα να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 1.160 υπάλληλοι τους, έδειξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη απολύσεων και σε μερικές περιπτώσεις παρατηρήθηκε και υποστελέχωση των ιδρωμάτων.

Με αυτό το δεδομένο ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις των υπαλλήλων εκείνων που δεν έχουν επανέλθει στην ενεργό δράση μετά την διαθεσιμότητα τους.

Το αντίθετο μάλιστα. Μετά την κάλυψη των πρώτων 600 θέσεων για τους ενδιαφερόμενους τώρα αναμένεται να ανοίξουν και οι υπολειπόμενες 560 ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάποιο πόστο.
Ο κύριος Λοβέρδος τόνισε: «Αυτή είναι η αξιολόγηση. Καταλήγει εν συνόλω σε υποχρέωση απολύσεων; Όχι! Δεν θα υπάρξουν απολύσεις λοιπόν».

Πρόσθεσε δε ότι «είχα πει ότι δεν πρόκειται να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και πως αξιολογήσεις με το μάτι δεν θα γίνουν. Γι’ αυτό και επιλέξαμε μέσω των διαδικασιών του ΕΣΠΑ να επιλεγεί εξωτερικός αξιολογητής. Είχα πει ότι από την διαδικασία αυτή θα προκύψουν ενέργειες. Αν προκύψουν απολύσεις θα τις κάνω. Τελικά δεν προέκυψε ανάγκη απολύσεων».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας