12:46 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μ. Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει την γονιμότητα - Το εμβόλιο της Pfizer πραγματικά αποδίδει καρπούς

Μ. Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει την γονιμότητα - Το εμβόλιο της Pfizer πραγματικά αποδίδει καρπούς

Έχοντας ολοκληρώσει 410.000 εμβολιασμούς το 3,9% των Ελλήνων έχει εμβολιαστεί και βρισκόμαστε ακόμα αρκετά μακριά από το στόχο της συλλογικής ανοσίας με δύο ηλικιακές ομάδες να μπορούν να ξεκινούν να δηλώνουν την πρόθεση τους για εμβολιασμό στην πλατφόρμα μέσα στις προσεχείς μέρες.

Έτσι την Τετάρτη 10/2 ανοίγει πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 60 έως 64 ετών και θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca ενώ την Παρασκευή 12/2 ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα 75 έως 79 ετών που θα εμβολιαστούν με τα άλλα εμβόλια, όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επίσης, το ποσοστό των γιατρών που έχουν εμβολιαστεί είναι εξαιρετικά υψηλό, ξεπερνώντας σχεδόν σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες το 73% και σε ένα πιο χαμηλό ποσοστό που είναι κοντά στο 50% είναι οι εμβολιασμοί του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι υγειονομικοί είχαν από την αρχή την πρώτη προτεραιότητα ως προς τον εμβολιασμό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Αυτό παραμένει και οι υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν αλλάξει γνώμη και θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε τις αδιάθετες δόσεις στα νοσοκομεία, είτε να κλείσουν ραντεβού στην ομώνυμη ηλεκτρονική πλατφόρμα», πρόσθεσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Από τη πλευρά της η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών καθηγήτρια παιδιατρικής-λοιμωξιολογιας Μαρία Θεοδωρίδου εξηγεί ότι όντως υπάρχει ένα ζήτημα με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα με το εμβόλιο της Astra Zeneca καθώς τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκή.

Επίσης εξηγεί ότι οι 12 βδομάδες για το μεσοδιάστημα των δόσεων επιλέχθηκαν σαν ιδανικό διάστημα γιατί τότε έχουμε τον μεγαλύτερο τίτλο αντισωμάτων ενώ ενημερώνει τους Έλληνες ότι είναι παραπληροφόρηση πως το εμβόλιο ή και τα αντισώματα που προκαλεί επηρεάζουν την γονιμότητα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής εμβολιασμού σημείωσε πως στοιχεία από το πρόγραμμα του Ισραήλ που αναλύονται μας δίνουν νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer. Το εμβόλιο αυτό πραγματικά αποδίδει καρπούς, είπε.

Τέλος συνιστά «παν μέτρον άριστον» για να προφυλαχθούμε από την πανδημία της παραπληροφόρησης και ζητά για να μην παρασυρόμαστε από κάθε είδηση που ακούμε.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 638 κρούσματα, 276 οι διασωληνωμένοι και 25 νέοι θάνατοι

Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας