12:06 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα είμαστε δωρικοί ως υπουργοί

Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα είμαστε δωρικοί ως υπουργοί

Μέσα σε φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα έγινε η παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου από τον Κωστή Μουσουρούλη στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι εντολή του πρωθυπουργού είναι πως όλοι οι υπουργοί οφείλουν να είναι δωρικοί, να λένε λίγα και να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους. «Και από σήμερα θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

«Είναι μεγάλο το βάρος. Νιώθω συγκινημένος, γιατί ο χώρος είναι γνώριμος σε μένα. Η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση που τη μαστίζει και η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Ξέρω ότι ποτέ δεν είναι οι θάλασσες ήρεμες και ότι ποτέ ένας καλός καπετάνιος δεν φαίνεται στη νηνεμία. Αλλά ξέρω και κάτι άλλο. Ότι το ελληνικό ναυτικό δαιμόνιο έχει βγάλει τη χώρα πάρα πολλές φορές από πολλές δυσκολίες και αυτό πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες ναυτικούς, τους Έλληνες επιχειρηματίες της θάλασσας, να εμπιστευτούμε τους νησιώτες μας τους Αιγαιοπελαγίτες».

Από την πλευρά του, ο Κωστής Μουσουρούλης, βουρκωμένος, επισήμανε: «Μιλτιάδη, αναλαμβάνεις σε πολύ δύσκολη εποχή για τη ναυτιλία. Θα τα καταφέρεις καλύτερα από μένα, φίλε. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Αντώνη Σαμαρά, που μου έδωσε μοναδική δυνατότητα ως Έλληνας και νησιώτης να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα. Κάναμε πολλά. Βάλαμε τις βάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από αυτή τη στέγη και η ναυτεργασία και η πλοιοκτησία. Ως Έλληνες ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας