10:49 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μ. Βορίδης: παράνομες χρεώσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Μ. Βορίδης: παράνομες χρεώσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Τα όσα προέκυψαν από τον έλεγχο ιδιωτικών εταιριών στις ιδιωτικές κλινικές της χώρας, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρουσία και των τριών προκατόχων του στον θώκο της Αριστοτέλους – των κκ Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες ήλεγξαν τα νοσήλια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε 101 ιδιωτικές κλινικές για το έτος 2013, ενώ ελέγχθηκαν 444.000 χρεώσεις ύψους περίπου 286 εκατ. ευρώ.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκαν χρεώσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ για τις οποίες υπάρχει διαφορά αστικού χαρακτήρα, όπως διευκρίνισε, μεταξύ ΕΟΠΥΥ και κλινικών. Για νοσήλια ύψους 5 εκατ. ευρώ, όμως, προέκυψαν «χρεώσεις απολύτως ασύμβατες με όσα ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ ή εξόφθαλμα ασύμβατες με τα ιατρικά περιστατικά που αφορούσαν ή που βρίσκονταν σε αντίθεση με προφανείς κανόνες δεοντολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Οι χρεώσεις αυτές αναμένεται να εξεταστούν από τη νομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και να σταλούν στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβληθούν διοικητικά μέτρα στους παραβάτες κλινικές, με ηπιότερο αυτών, τη διακοπή των συμβάσεων, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ο κ. Βορίδης μίλησε για χρεώσεις για παράλληλες ταυτόχρονες νοσηλείες ασφαλισμένων, για εξετάσεις που διπλοχρεώνονταν ενώ καλύπτονταν από το Κλειστό Νοσήλιο, για νοσήλια ανδρών σε γυναικολογικές κλινικές, νοσηλείες ενηλίκων σε μονάδα νεογνών και το αντίστροφο.

Ο έλεγχος θα επεκταθεί και για το έτος 2012 στις ιδιωτικές κλινικές, ανήγγειλε ο κ. Βορίδης, ενώ διερευνάται το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου οι έλεγχοι των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών να επεκταθούν και στα δημόσια νοσοκομεία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας