10:46 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μ. Βρετανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας

Μ. Βρετανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας

Έπειτα από μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, 16 Ιουνίου, ότι καθιστά υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού για όλο το προσωπικό που εργάζεται στους οίκους ευγηρίας της Αγγλίας, περιλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές και, αν και η πλειονότητα του προσωπικού και των τροφίμων των οίκων ευγηρίας έχει ήδη εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το να επιβληθεί στους εργαζόμενους σε αυτά τα ιδρύματα να εμβολιαστούν συνιστά, σύμφωνα με τον υπουργό, ένα «απαραίτητο βήμα για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους οίκους ευγηρίας σήμερα και στο μέλλον».

Επομένως, όλο το ιατρικό προσωπικό, αλλά επίσης οι κομμωτές, οι αισθητικοί, οι εθελοντές και άλλοι έμποροι που συνεργάζονται με τους οίκους ευγηρίας θα πρέπει να έχουν λάβει έως τον Οκτώβριο τις δύο δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, εάν θέλουν να εργάζονται εκεί.

Εάν το μέτρο εγκριθεί από το κοινοβούλιο, η υποχρέωση αυτή δεν θα εφαρμοστεί, εντούτοις, στους συγγενείς των τροφίμων, σε ανήλικους, στα άτομα που πηγαίνουν για έκτακτες εργασίες όπως και στα άτομα που διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό εξαίρεσης.

«Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που λαμβάνουν φροντίδα», είπε ο Ματ Χάνκοκ, υποσχόμενος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον κλάδο προκειμένου να δει «εάν θα μπορεί να επεκταθεί το μέτρο αυτό και σε άλλους εργαζόμενους», για παράδειγμα το σύνολο του προσωπικού του NHS.

Διαβάστε επίσης 

Παραίτηση της Επιτροπής Εμβολιασμών ζητεί ο Κουρουμπλής

Τι θα γίνει με τα self tests – Συνάντηση Σκέρτσου και Κοντοζαμάνη με αντιπροσωπεία του ΠΦΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας