17:22 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μα το Δία… η NOVA έφτασε στον Όλυμπο!

Μα το Δία… η NOVA έφτασε στον Όλυμπο!
  • ‘Ιντερνετ, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση στη μέση ή στην άκρη του πουθενά; Ή μήπως ένα …βήμα από τον ουρανό;
  • Και όμως όλα γίνονται όπως απέδειξε και η πρόσφατη …επικίνδυνη αποστολή των ανθρώπων της Nova σε κορυφές του Ολύμπου
  • Μέχρι και… γαϊδουράκια επιστρατεύτηκαν για τη μεταφορά του εξοπλισμού.
  • Τεράστια διευκόλυνση για τους ορειβάτες και τους θαμώνες καταφυγίων

Πριν από μερικά χρόνια θα ακουγόταν σαν  σενάριο επιστημονικής φαντασίας επενδυμένο με στοιχεία ελληνικής μυθολογίας. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να φανταστεί κάποιος  τον Δία αντί για κεραυνούς να κρατάει τηλεχειριστήριο  Nova και να κάνει ζάπινγκ…  Αλλά αυτό μόνο στη φαντασία. Γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ακούει στο όνομα Nova3play SAT.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά. Το επικοινωνιακό πρόβλημα –και με ιδιαίτερες κοινωνικές διαστάσεις-  ήταν πολύ σημαντικό: Πως θα μπορούσε κάποιος να απολαύσει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, Internet και συνδρομητικής τηλεόρασης αν βρίσκεται σε κάποιο σημείο της Ελλάδας όπου κανένα από τα συμβατικά δίκτυα δεν έχει πατήσει …καλώδιο; Ακόμα και αν βρίσκεται σε ένα καταφύγιο του Ολύμπου;

Αυτό ήταν το αρχικό ερώτημα και η Nova δεν είχε άλλο δρόμο από το να δώσει τη λύση. Έτσι, στα τέλη Ιουνίου 2017, η αποστολή οργανώθηκε. Προορισμός: Τα δύο καταφύγια του Ολύμπου, το «Γιώσος Αποστολίδης» (2.760μ.) και «Χρήστος Κάκκαλος» (2.650μ.).

Η σκληρή ανάβαση διήρκησε περισσότερες από επτά ώρες. Το συνεργείο των τεχνικών της Nova δεν είχε άλλη επιλογή από το να …επιστρατεύσει ακόμα και γαϊδουράκια για τη μεταφορά του εξοπλισμού στον προορισμό. Άνθρωποι και τετράποδα έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις και  μετά από αρκετές ώρες σταμάτησαν στα δύο καταφύγια. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πλάνα από την ανάβαση, την τοποθέτηση του εξοπλισμού και ορισμένες δηλώσεις εκ των πρωταγωνιστών.

Μετά, λοιπόν, από ακόμα λίγες ώρες, μέσα σε αυτό το σχεδόν άβατο ελληνικό τοπίο υπήρχαν δύο συνδέσεις Nova3play SAT. Που σημαίνει: σύνδεση στο internet με ταχύτητες έως και 20 Mbps, σταθερή τηλεφωνία με απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και τηλεόραση με περισσότερα από 250 κανάλια για όλους. Και μιλάμε για περιοχές που ευκολότερο είναι να συνδεθεί κάποιος με τον… Θεό παρά με οποιονδήποτε άνθρωπο.

Και εφόσον  η Ελλάδα είναι γεμάτη από τέτοιες περιοχές, ψηλά κι απάτητα βουνά, ακριτικά νησιά όπου η επικοινωνία –αρχή κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας- γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, το πακέτο Nova3Play SAT  έρχεται μεταφορικά και κυριολεκτικά… κουτί. Μάλιστα, σε μια περίοδο όπου η παροχή ευρυζωνικών  υπηρεσιών σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών επιδοτείται από το πρόγραμμα  «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας», γίνεται φανερό ότι η επικοινωνία και η προσβασιμότητα στο Internet μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσιτή. Όσο για τη Nova, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας υψηλότατου επιπέδου, όσο   …ψηλά και αν χρειαστεί να φτάσει.

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας