0:45 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μαχητές στη Συρία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν χημική επίθεση στο Ιντλίμπ

Μαχητές στη Συρία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν χημική επίθεση στο Ιντλίμπ

Τρομοκράτες από τη Συρία σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια χημική επίθεση στην περιοχή της Καμπάνα στην επαρχία του Ιντλίμπ σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο στρατηγός και αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών στη Συρία, του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Αλεξάντερ Καρπόφ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε ότι το κέντρο συμφιλίωσης έλαβε πληροφορίες πως μαχητές από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ ετοιμάζουν προβοκάτσια στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

«Οι τρομοκράτες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια σκηνοθετημένη χημική επίθεση σε ένα ειδικά χτισμένο στρατόπεδο στο χωριό Καμπάνα, στην επαρχία Ιντλίμπ, με τη συμμετοχή των κατοίκων της επαρχίας ως θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να κατηγορήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων» δήλωσε ο Κάρποφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών και Ελέγχου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Καθήκον του αποτελεί ο συντονισμός της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας και η υπογραφή συμφωνιών με παράνομες ένοπλες για την ένταξή τους στο καθεστώς παύσης των εχθροπραξιών.

Διαβάστε επίσης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας