3:38 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα 112 για εκκένωση έξι οικισμών προς Μάνδρα και Ελευσίνα

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα 112 για εκκένωση έξι οικισμών προς Μάνδρα και Ελευσίνα

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχωρίου, Πανοράματος, Αγίας Σωτήρας, Πουρνάρια, Νέα Ζωή και Νέος Πόντος εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, εξαιτίας της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Δεν απειλείται, προς όρας, ο οικισμός Πράσινο στην ίδια περιοχή. Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες με εκσκαφείς στην βουνογραμμή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τα εναέρια μέσα. Πλέον, η φωτιά κατευθύνεται προς Μάνδρα και Ελευσίνα.


Όπως είπε στη σχετική ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια. Ενώ πρόσθεσε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό».


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας