2:38 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Μακελειό στο Τέξας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη

Μακελειό στο Τέξας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη

Ο Μπέτο O’ Ρουρκ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη σήμερα για το μακελειό με τους 21 νεκρούς, εκ των οποίων 19 παιδιά, στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε.

Πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Τέξας και υποψήφιος κυβερνήτης έναντι του νυν κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο O’ Ρουρκ κατήγγειλε ότι το δράμα ήταν «προβλέψιμο», επικρίνοντας τον Ρεπουμπλικανό ότι δεν έκανε τίποτα.

«Δεν κάνετε τίποτα!» σηκώθηκε όρθιος και φώναξε, διακόπτοντας τη τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε ο κυβερνήτης του Τέξας.

Ο O’ Ρουρκ άρχισε να φωνάζει στους συγκεντρωμένους αξιωματούχους αφότου ο ‘Αμποτ ολοκλήρωσε την περιγραφή των πόρων ψυχικής υγείας που είναι διαθέσιμοι σε όσους επλήγησαν από το μακελειό στον οποίο σκοτώθηκαν χθες 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.

«Αυτό είναι απολύτως προβλέψιμο όταν επιλέγετε να μην κάνετε τίποτα» συνέχισε να λέει ο Ο’Ρουρκ ενώ πολλοί από τους παριστάμενους διαμαρτύρονταν ζητώντας την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

Ενώ ο Άμποτ άκουγε σιωπηλός και αμήχανος τις αιτιάσεις του πρώην αντιπάλου του, ο δήμαρχος της Ουβάλντε, που ήταν παρών στην αίθουσα, απάντησε στον Ο’ Ρουρκ με σειρά ύβρεων κατά του Δημοκρατικού και λέγοντάς του ότι «ξεπέρασε τα όρια».

«Δεν το πιστεύω, άρρωστε μπάσταρδε, πως έρχεσαι εδώ σε ένα τέτοιο ζήτημα και το πολιτικοποιείς» ακούγεται να λέει κάποιος από το βήμα off camera, ίσως και ο δήμαρχος, ενώ ο Ο’Ρουρκ συνοδεύεται από την ασφάλεια στην έξοδο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνέχεια ο O’ Ρουρκ είπε: «Οφείλουμε σε αυτούς τους γονείς να αναλάβουμε δράση. Θέλω να κάνουμε κάτι τώρα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα. Αλλά αν συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό, τότε είναι δικό μας το λάθος, δεν φταίει μόνο ο κυβερνήτης, φταίμε εμείς».

Διαβάστε επίσης

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: O δράστης «δεχόταν bullying για το τραύλισμά του»

Τέξας: Η στιγμή που ο μακελάρης μπαίνει σε σχολείο του Τέξας για να σκοτώσει 19 παιδιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας