23:56 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας! Κάλεσμα για επεισόδια από τους καταληψίες

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας! Κάλεσμα για επεισόδια από τους καταληψίες

Κομμάτι αναρχικής νεολαίας, με υποστήριξη από ομοϊδεάτες του εξωτερικού, έχει καταλάβει το χώρο του Πολυτεχνείου και καλεί σε ενισχύσεις για απόψε το βράδυ.

Δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ξεκάθαρα ενοχλημένες από την κατάσταση, έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται και προμηνύονται επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που μάλλον θα τραβήξουν για ώρα.

Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει ούτε σε αριστερούς, ούτε σε αναρχικούς, ανήκει στη νεολαία που τα έβαλε με τη χούντα των βασανιστών, αλλά δυστυχώς το μήνυμα της 17ης Νοέμβρη του 1973 έχει παρερμηνευτεί εδώ και χρόνια.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου, σε απόφασή της, επισημαίνει τα εξής: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής. Βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποτελεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ.Ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73 και κάθε άλλη συζήτηση υποτιμά και υποσκάπτει το νόημα του εορτασμού».

Διαβάστε το κάλεσμα των αναρχικών:

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας