8:12 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μαραθώνιος... Αγιο-βασίληδων!

Μαραθώνιος... Αγιο-βασίληδων!

Πιο… κόκκινη θα γίνει η πόλη των Χανίων στις 27 Δεκεμβρίου, σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, αφού τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου, «Santa Run».

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Πρωτότυποι σταθμοί ανεφοδιασμού θα στηθούν στα καταστήματα της πόλης, όπου αντί για νερό θα δίνεται στους συμμετέχοντες μπύρα και τσικουδιά.

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.

Το «Santa Run» υλοποιείται από εθελοντές για τρίτη συνεχή χρονιά. Την πρώτη χρονιά είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής 400 άτομα, πέρυσι δόθηκαν στολές σε 1.500 άτομα, ενώ φέτος ο στόχος των διοργανωτών είναι να προσέλθουν 3.000 συμμετέχοντες.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας