2:06 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν ξέρω αν θα πάω στο μνημόσυνο του πατέρα μου - Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν ξέρω αν θα πάω στο μνημόσυνο του πατέρα μου - Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω»

Για το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε η κόρη του, Μαργαρίτα, επισημαίνοντας ότι η ίδια, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσει να παραστεί σε αυτό αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Να θυμίσουμε ότι το 40ημερο μνημόσυνο του μεγάλου μουσουργού θα γίνει στην Κρήτη, στον Γαλατά Χανίων, όπου και βρίσκεται η τελευταία κατοικία του.

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του»

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού». «Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω εάν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», δήλωσε η κ. Θεοδωράκη, σύμφωνα με το reportal.gr.

Η ίδια πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α’ νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, άρχισαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο».

«Είμαι πολύ θυμωμένη»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε, επίσης, για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να θρηνήσει μόνη της τον πατέρα της, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόθεση με τον Νίκο Κουρή, τον «δήθεν γιο» του μουσικοσυνθέτη (όπως τον χαρακτήρισε).

«Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό», είπε η κ. Θεοδωράκη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, σχολίασε και όσα τηλεοπτικά διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες, μιλώντας για ένα «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε μας».

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Ο γηραιότερος Γάλλος πέθανε σε ηλικία 112 ετών

Ζώδια: Εβδοµάδα ευκαιριών και νέων προτάσεων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας