6:16 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σίφνος: Καλύφθηκε άμεσα από το υπουργείο Υγεία η θέση παιδιάτρου

Σίφνος: Καλύφθηκε άμεσα από το υπουργείο Υγεία η θέση παιδιάτρου

Η καταγγελία από την δήμαρχο Σίφνου κυρία Μαρία Ναδάλη ότι δηλαδή το νησί στερείται παιδιάτρου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Υγείας.  Έτσι με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια βρίσκεται ήδη στη Σίφνο ένας παιδίατρος από το Τζάνειο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών.

Στο ιατρείο βρίσκεται επίσης ένας αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός από την άδεια του. Επίσης έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και έχει προκηρυχθεί θέση παιδιάτρου για το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μαρία Ναδάλη μίλησε σήμερα το πρωί στους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς για το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, με αφορμή την πρόσφατη εσπευσμένη μεταφορά βρέφους 40 ημερών από το νησί στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείσα τι συμβαίνει με τις ανάγκες των παιδιών στο νησί που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, η κυρία Ναδάλη απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται δύο γιατροί στο νησί μία δύο φορές τον μήνα ανάλογα με τον καιρό και τις άλλες τους υποχρεώσεις. Ωστοσο, όπως επισήμανε, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα όπου εκεί είναι ο παιδίατρος τους για να τα εξετάσει. Στο νησί, τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν εξετάζονται από τον αγροτικό γιατρό ή τον επιμελητή Β’ που υπηρετούν στο ιατρείο.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις, έχουν σταλεί επιστολές στους αρμοδίους. «Στο παρελθόν έχουν γίνει προκηρύξεις για γιατρούς και έχουν αποβεί άγονες. «Στις 21/1 στείλαμε επιστολή και στο υπ. Υγείας και στη Β΄ ΥΠΕ και θέσαμε τα θέματα που έχουμε στο ιατρείο. Την Πέμπτη είχαμε δημοτικό συμβούλιο και πήραμε δυναμικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Ναδάλη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας