More

  Μαρία Ρωχάμη: Όλη της η ζωή σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη έτοιμη για ταινία

  Με περισσότερες από δέκα χολιγουντιανού τύπου αποδράσεις σχεδόν από όλες τις φυλακές της χώρας και ένα κρυφτό με την αστυνομία για περισσότερα από είκοσι χρόνια, η ζωή του θα μπορούσε να γίνει μεγάλου μήκους ταινία σαν και αυτές που βλέπουμε στον αμερικανικό κινηματογράφο. Και όπως φαίνεται θα γίνει, μέσα από την κόρη του που της τα έχει αναθέσει.

  Η Μαρία Ρωχάμη η κόρη του, μας ανοίγει την καρδιά της σε μια συνέντευξη Αποκλειστική στην ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ και την Αννα Τσιάλτα.

  Για τα παιδικά της χρόνια, την αγάπη της για το τραγούδι, τον μπαμπά της, πόσο ανατρεπτική έγινε η ζωή της μέσα από τις αποδράσεις του πατέρα της και για την μάνα της που θεωρεί ήρωα της ζωής της!!

  Μέσα από τα όσα μας λέει, έχουμε και μια κουβέντα από τον μπαμπά της που δεν είναι και εύκολο να του πάρεις κουβέντα. Απολαύστε μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία ζωής από μια γυναίκα με πολλά όνειρα !!


  Ποια είναι η Μαρία τελικά;
  Μια ευαίσθητη γυναίκα όχι τόσο δυναμική όσο δείχνει. Εύκολος χαρακτήρας αλλά και λίγο περίεργος. Θα έλεγα με σιγουριά ότι είμαι αυθόρμητη πολύ και παρορμητική. Όμως ταυτόχρονα και διστακτική πολύ.
  Πως ξεκινάει το τραγούδι για σένα; Είσαι τραγουδίστρια;
  Από την εφηβεία μου θυμάμαι να τραγουδάω. Μπήκε ξαφνικά πηγαίνοντας σε ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη, ζούσα εκεί με την μητέρα μου και τον πατριό μου, τραγούδησα και τότε μου είπαν να ξεκινήσω. Δεν απάντησα φυσικά, διότι και μαθήτρια τότε δεν είχα δυνατότητα να απαντήσω αμέσως. Ο ιδιοκτήτης την επόμενη μέρα με ένα κουτί γλυκά, ήρθε σπίτι μου και έκανε την πρόταση στους γονείς μου να πάω για δουλειά. Εκείνοι του είπαν πως δεν έχω τελειώσει το σχολείο και θα ήταν καλύτερα να δω τις σπουδές μου πρώτα και μετά όλα τα άλλα.
  Εγώ όμως η επαναστάτρια πήγα για δουλειά κρυφά. (γέλια πολλά)

  Πως έλειπες από το σπίτι τα βράδια; Δεν σε πήραν χαμπάρι;
  Τότε δούλευα και σερβιτόρα σε ένα μαγαζί, και έλεγα στην μάνα μου ότι κάποιες μέρες έκανα διπλή βάρδια, γιατί έλειπε η άλλη κοπέλα. Έβγαζα και χρήματα όποτε το δικαιολογούσα. Ώσπου κάποια μέρα στο σχολείο στην προσευχή μόλις τέλειωσα η συμμαθήτρια μου να την λέει σηκώθηκα και χτύπαγα παλαμάκια… Καταλαβαίνεις την συνέχεια. Ήρθε η μάνα μου αναγκάστηκα να πω την αλήθεια και τότε ο πατριός μου δούλευε παρκαδόρος σε ένα ωραίο μαγαζί στην θεσ-κη και ζήτησε να με πάρει το αφεντικό εκεί για τραγούδι, για να με προσέχουν. Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι αυτό για μένα.

  Αυτό ήταν το ξεκίνησα σου το ουσιαστικό στο τραγούδι; Ποις ήταν αυτός που σου άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα;
  Η Ρίτα Σακελαρίου. Η γυναίκα αυτή με πήρε μαζί της τότε και άνοιγα το πρόγραμμα της με τον μοναδικό Κώστα Ευρυπιώτη που έφυγε από την ζωή. Δύο άνθρωποι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μαζί με τον Κώστα ανοίγαμε το πρόγραμμα και υποδεχόμασταν και την κα Ρίτα στην πίστα. Έχω δουλέψει με πάρα πολλούς και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.
  Καλές εποχές; Χρυσές μέρες τότε;
  Καλές εποχές ναι. Ήταν και στα πάνω της τότε η Ρίτα. Είχε βγάλει και τον παίδαρο με το Μέγαρο. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω τώρα πια αλλά το τραγούδι δεν ήταν γι τον Κώστα τότε. Έτσι απλά έπρεπε να βγει προς τα έξω… Το τραγούδι ήταν για τον μπουζουξή της που ήταν και η σχέση της και ο έρωτας της ο μεγάλος…


  Σπούδασες τελικά; Πως μετακομίζεις; Θεσσαλονίκη από την Αθήνα;
  Σπούδασα σε ένα Τει οικονομία και διοίκηση, τα παράτησα πήγα σε σχολή αισθητικής τελείωσα και μετά πήγ και σε σχολή ποδολογίας. Μάθε τέχνη και άστην κι άμα πεινάσεις πιαστείν έλεγαν οι παλιοί και εγώ αυτό έκανα (γέλια)
  Έπρεπε να σπουδάσω να κάνω και το χατίρι τους και το έκανα. Και έκανα και το δικό μου όνειρο που είναι το τραγούδι. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω δύο δουλειές μια πρωινή και μία βραδινή.

  Μιλάς με πολύ σεβασμό για τον πατριό σου. Δείχνει ότι έχεις παιδεία και αυτοεκτίμηση.
  Άννα μου σε ευχαριστώ. Έχω σεβασμό και τον απαιτώ και από τους άλλους. Είναι πολύ σημαντικός για την ζωή μας. Όσον αφορά τον πατριό μου είναι ο μπαμπάς που με μεγάλωσε. Πατέρας δεν είναι αυτός που σε φέρνει στην ζωή, αλλά αυτός που είναι δίπλα σου, στην αρρώστια, στον πόνο, στα σκιρτήματα, στην εφηβεία, που σε μεγαλώνει και πονάει μαζί σου. Έχω και τον βιολογικό μου μπαμπά, είμαι από τα τυχερά κορίτσια που έχουμε δύο μπαμπάδες.
  Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα μέσα στο κυνήγι, από τα ΜΜΕ. Μικρή δεν ήμουν τραγουδίστρια, καταλάβαινα λοιπόν όλο αυτό που γινόταν, για ποιο λόγο με κυνηγούσαν . Έγινα επιφυλακτική και αυστηρή με όλα. Η προφύλαξη δε της μάνας μου, με έκανε πολύ συγκροτημένο άτομο.

  Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Δύσκολα; Περίεργα; Παιδικά ή κάπως πιο σκληρά; Πως το αντιμετώπισες όλο αυτό με τον πατέρα σου;
  Παιδικά χρόνια με την μαμά μου και την αδελφή μου. Δεν είχαν χωρίσει ακόμα οι γονείς μου. Μεγάλωσα με την μαμά μου, τον ήρωα, για μένα μάνα. Με απόλυτη προστασία σαν παιδί, δεν κατάλαβα τίποτα. Με είχε πολύ προστατευμένη και όμορφη σαν παιδάκι όπως όλα τα παιδάκια. Ήταν μαγικό όλο αυτό που σου λέω. Θα σου πω ένα περιστατικό που δεν το έχω πει ποτέ στην ζωή μου…

  Σε μια απόδραση του πατέρα μου, όπως καταλαβαίνεις το κράτος φρόντισε και λογικό είναι, αφού αυτό έπρεπε να κάνει, σε κάποιον φυγά, περικύκλωσαν το σπίτι μας από παντού αστυνομικοί με όπλα για μια εβδομάδα. Όλοι πίστευαν πως θα έρθει να δει την κόρη του που ήξεραν πως έχει αδυναμία. Όλο αυτό όμως καταλαβαίνεις τι σούσουρο έγινε στην γειτονιά. Εγώ σε κάποια τάξη του γυμνασίου να μην μπορώ να κυκλοφορήσω. Τι έκανε λοιπόν αυτή η άμοιρη μάνα με τον άνθρωπο που σου λέω πως ήταν πατέρας μου (πατριός);; Μας πήραν και φύγαμε αλλάξαμε σπίτι αμέσως. Είναι αυτό που σου λέω, η προστασία των παιδιών της ήταν αυτό που πάντα κοίταζε πάνω από όλα.

  Για αυτό ότι κάνεις θέλεις να το κάνεις μόνη σου; Δεν κυνηγάς την δημοσιότητα, λόγω επαγγέλματος ούτε είσαι συνέχεια κάπου;
  Άννα μου θέλω να πατάω γερά στα πόδια μου, να έχω εντιμότητα και πυγμή. Δεν θέλω να δίνω δικαιώματα σε κάνεναν για να έχει να πει κάτι για μένα. Ναι μεν ο πατέρας μου ήταν διάσημος και εγώ έγινα τραγουδίστρια, αλλά δεν ήμουν η κόρη του διάσημου τραγουδιστή… Ήμουν η κόρη του διάσημου παραβάτη… Εδώ που τα λέμε είναι λίγο πιο ασυνήθιστο όλο αυτό !!
  Τώρα τι κάνεις; Δουλεέυεις με το τραγούδι; Ετοιμάζεις δουλειά;
  Είμαι σε συζητήσεις με μαγαζιά και Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να είμαι κάπου το χειμώνα. Συνεχίζω τα λαίβ που κάνω σε διάφορα μαγαζιά και δόξα το θεό είμαι καλά. Ετοιμάζω μια καταπληκτική δουλειά με τραγούδια που θα είναι έτοιμη κοντά στις γιορτές. Έκανα και ένα τραγούδι με τον Δήμο Μυλωνά.

  Ποια είναι η δουλειά ή το τραγούδι που σου έμεινε και θα θυμάσαι; Ξέρω ότι έχεις κάνει και ένα τραγούδι του Άκη Πάνου.
  Αυτό το τραγούδι το χάρισε ο κος Πάνου στον μπαμπά μου εκείνες τις ώρες που περνάγανε μαζί και συζητούσανε για τις κόρες τους. Έτσι μου είπε ο πατέρας μου, νοσταλγούσαν αυτά που έχασαν.. του έδωσε λοιπόν αυτούς τους στοίχους και του είπε είναι για την κόρη σου. Μου τους έδωσε και το έκανα περίπου το 96 – 97 τραγούδι. Ο Τίτλος του ‘’Χτύπα και εσύ’’ !!

  Όνειρα έχεις;
  Ναι πολλά. Θέλω να κάνω μιούζικαλ και θεατρικό. Μου αρέσει όλο αυτό και ονειρεύομαι να το πετύχω.

  Έχεις επικοινωνία με τον μπαμπά τον βλέπεις; Θα τον ρωτήσεις να μας πει και εκείνος κάτι για σένα;
  Βεβαίως Άννα μου Και έχω επικοινωνία και τον βλέπω όποτε μπορώ πηγαίνω στην Εύβοια στο πατρικό που μένει. Φυσικά και να τον ρωτήσω ότι θέλεις..
  Μου έχει αφήσει πολλά πράγματα πάνω μου γιατί λέει κουράστηκε πολύ και μεγάλωσε πολύ ..Θέλει να του κάνω το βιβλίο του για την ζωή του και τόσα άλλα που θέλει που θα τα πω σε λίγο καιρό θα είναι ανακοινώσιμα.
  Πες μου τι να τον ρωτήσω; (η απάντηση του Ρωχάμη για την κόρη του)

  Άννα: Πως αισθάνεται για την κόρη του, τι νιώθει για σένα και τι πιστεύει ότι έχασε όλα αυτά τα χρόνια;
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΩΧΑΜΗΣ – Νιώθω περήφανος για την Μαρία όλα αυτά τα χρόνια. Για την δύναμη της την παιδεία της τις αξίες της. Ήμουν Είμαι και θα είμαι όσο ζω δίπλα της, θα την στηρίζω και θα την αγαπάω !!

  Μια ευχή από την Μαρία για να κλείσουμε;
  Να έχουμε υγεία το πιο πολύτιμο αγαθό και να μην σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα. Από τα όνειρα Ζούμε !

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Άνοιξε η νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών και στα δύο ρεύματα

  Στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στις...

  Δείτε που διεξάγονται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή

  Αυτά είναι τα σημεία δωρεάν ελέγxου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, την Κυριακή, 1η Αυγούστου. 1. Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα», 09:00 -15:00 2. Δ. Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου...

  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στο Ν. Αιγαίο

  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που...

  Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Γιος σκότωσε τον πατέρα του

  Aγριο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στους Αγίους Αναργύρους όπου ένας άνδρας σκότωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του. Πιο συγκεκριμένα, ένας 46χρονος που πιθανότατα αντιμετώπιζε...

  Γιατί βγήκαν μαζικά οι Γάλλοι στους δρόμους;

  Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για...