6:29 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μαρίν Λεπέν: "Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή"

Μαρίν Λεπέν: "Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή"

«Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση ένα κόμμα της άκρας δεξιάς, όσοι το νομίζουν αυτό κάνουν εντελώς λάθος ανάλυση», είπε χθες στους δημοσιογράφους η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front National, FN).

Η ξανθιά πολιτικός, έχει επιδοθεί ήδη από το 2011 σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το Εθνικό Μέτωπο σε κόμμα εξουσίας στη Γαλλία, επιχειρώντας να αποτινάξει την ετικέτα της άκρας δεξιάς την οποία του προσάπτουν.

«Σκοπεύω να ζητήσω από την δικαιοσύνη να μελετήσει κατά πόσον ο χαρακτηρισμός “άκρα δεξιά” είναι ένας μειωτικός όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται ηθελημένα για να πληγεί το Εθνικό Μέτωπο», ανέφερε η Λεπέν στο ραδιόφωνο RTL.

«Θεωρώ το γεγονός ότι ενδύουν το Εθνικό Μέτωπο μ’ αυτόν τον μειωτικό όρο, προφανώς ηθελημένα, αποτελεί ένα δεοντολογικό σφάλμα των δημοσιογράφων, μια πράξη στράτευσης και μια διανοητική πατάτα».

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του FN από το 2011, επέλεξε μια στρατηγική αποδαιμονοποίησης του, προσπαθώντας να κάνει πιο ουδέτερη την εικόνα του. «Στο ίδιο τσουβάλι βάζουν τον (Αντερς Μπέρινγκ) Μπράιβικ (τον ακροδεξιό Νορβηγό δολοφόνο), τη Χρυσή Αυγή», σημείωσε

Ο πατέρας της Λεπέν, Ζαν-Μαρί, που δημιούργησε το FN εν έτει 1972, είχε ήδη αποπειραθεί το 1997, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, το κόμμα του να απεκδυθεί το χαρακτηρισμό της άκρας δεξιάς.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας