2:02 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας

Σκληρή κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Προέδρου του, άγεται και φέρεται με ένα μανδύα life style και με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, αλλά στην πραγματικότητα προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας. Όταν ένα κόμμα, το οποίο μάλιστα δοκιμάστηκε και μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, προτείνει σε κάθε συνέντευξη μέτρα τα οποία ξεπερνούν τα 10 με 15 δις ευρώ, σκεφτείτε ότι τα δύο τους προγράμματα είναι 45 δις για μια τετραετία…», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real FM o Παύλος Μαρινάκης.

«Ο 13ος και ο 14ος μισθός, αντικειμενικά είναι αυτά, δηλαδή προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του κράτους και είναι επιπλέον 2,2 δις τον χρόνο, άρα 8,8 δις. Και το 5% παραπάνω για την υγεία του Α.Ε.Π. -και είναι μια διαίρεση αυτό- είναι αντικειμενικό, είναι 11 δις τον χρόνο, τόσο είναι το 5% του Α.Ε.Π.. Επί τέσσερα χρόνια, 44 δις. Αυτό είναι εμπαιγμός. Αυτό είναι «τάζω στους πολίτες με λεφτά που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνω αρεστός». Κάποτε, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί και να χρεοκοπήσουμε, αυτά «περνούσαν». Τώρα αυτά δεν «περνάνε».

Και κάνουν μόνο κακό και στους ίδιους που τα προτείνουν και στον δημόσιο διάλογο. Άρα, σε αυτό το σκέλος της κριτικής, απλά γυρίζουμε την πλάτη και υπενθυμίζουμε ότι το γεγονός ότι η χώρα μας έγινε ξανά μια κανονική χώρα, που δεν απειλείται με χρεοκοπία και έχει ρυθμούς ανάπτυξης και μειώνει το χρέος της, δεν είναι δεδομένο. Είναι μια κατάκτηση της χώρας, που δεν πρέπει να τη διακινδυνεύσουμε ξανά», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Δεν θα πληρώσει η ΝΔ το πρόστιμο των 400.000 ευρώ

Φ. Μπελέρης: Πραξικόπημα η φυλάκισή μου – Στο τέλος θα νικήσουμε

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας