6:10 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μαριούπολη: Απομακρύνθηκαν οι πρώτοι άμαχοι από τον εφιάλτη του Αζοφστάλ

Μαριούπολη: Απομακρύνθηκαν οι πρώτοι άμαχοι από τον εφιάλτη του Αζοφστάλ

Πόλη-φάντασμα ακόμη και απέραντο νεκροταφείο θυμίζει η Μαριούπολη με τις δραματικές εκκλήσεις των τοπικών αρχών να μαρτυρούν τη βαθιά οδύνη στην οποία έχει βυθιστεί μια μεγάλη κοινότητα. Μούδιασμα στην παγκόσμια κοινότητα προκάλεσαν τα προ ενός 24ωρου μηνύματα του δημάρχου της πόλης ότι οι κάτοικοι ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου και ότι οι ναζί κατά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν σκοτώσει τους μισούς απ’όσους εξόντωσαν οι Ρώσοι στη Μαριούπολη.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει λόγο για 20.000 νεκρούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Οι πολίτες που έφυγαν λένε ότι η κόλαση υπάρχει και βρίσκεται στη Μαριούπολη» είπε ακόμη ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δηλώσεις του Σαββάτου προμήνυαν ότι θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη. Με βάση τον Ερυθρό Σταυρό και τα Ηνωμένα Έθνη, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης δεκάδων αμάχων από τη Μαριούπολη.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ομάδες των 25 και 21 ανθρώπων απομακρύνθηκαν από τη μεγάλη εγκατάσταση χαλυβουργίας Αζοφτάλ, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι παρέμεναν επί σειρά ημερών χωρίς νερό και φαγητό.

Ουκρανοί στρατιώτες, από την πλευρά τους, είπαν ότι 20 άνθρωποι κατάφεραν να φύγουν από το Αζοφστάλ.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από τις ουκρανικές αρχές, περίπου 1.000 άμαχοι και 500 στρατιώτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 κατοίκους που ζουν γενικότερα στη Μαριούπολη χωρίς νερό, ρεύμα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τρόπους επικοινωνίας, ύστερα από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η κόλαση στη Μαριούπολη δεν σταματά να υπενθυμίζει τη βαρβαρότητα του πολέμου. Τα πτώματα παραμένουν στους δρόμους, ενώ ο ακριβός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν από τα πυρά παραμένει άγνωστος.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Η Ρωσία ξεκίνησε να επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης

Ουκρανία: Ο στρατός αναφέρει ότι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν τη Μαριούπολη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας