3:51 Σάββατο 1 Απριλίου 2023
eReportaz

Live:

Market Pass: Πως θα πάρετε τα 22 ευρώ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Market Pass: Πως θα πάρετε τα 22 ευρώ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για το Market Pass, καθώς η πλατφόρμα που θα δεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

Σχετικά με τα ποσά της ενίσχυσης που θα πιστωθούν στις άυλες κάρτες αυτά διαμορφώνονται ως εξής: ο άγαμος θα λάβει 22 ευρώ το μήνα, ο έγγαμος -χωρίς παιδιά- 32 ευρώ το μήνα, μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί 32 ευρώ το μήνα, ένα ζευγάρι με ένα παιδί 42 ευρώ το μήνα, μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά 42 ευρώ το μήνα και τέλος ο έγγαμος με τρία παιδιά 52 ευρώ ανά μήνα.

 

Τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονονεϊκές οικογένεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιλέον παιδί. Ως προς τα περουσιακά στοιχεία των δικαιούχων αυτά είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση

Πότε κάνετε αίτηση στο gov.gr για να πληρωθείτε πρώτοι

Για να πληρωθούν οι δικαιούχοι πρώτοι από όλους, θα πρέπει και να κάνουν αίτηση μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023 για να μπουν τα χρήματα μέχρι 3 Μαρτίου. Εάν κάνουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου, θα πληρωθούν περίπου τρεις εβδομάδες μετά, δηλαδή περίπου στις 20 Μαρτίου

Σημαντική διαφορά υπάρχει όμως και σε άλλο σημείο: Η ψηφιακή κάρτα στο κινητό πιστώνεται κάθε δίμηνο. Έτσι, αρχικά θα μπουν τα λεφτά Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Αν όμως επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πιστωθούν τρεις μήνες, δηλαδή Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος. Ωστόσο, στη δεύτερη επιλογή θα πάρετε 20% λιγότερα χρήματα.

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ eReportaz.gr


 

 

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας