22:37 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μάρτυρας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Καμίνης

Μάρτυρας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Καμίνης

Το κατώφλι των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πέρασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος κλήθηκε με την ιδιότητα του μάρτυρα να καταθέσει όσα γνωρίζει για τη δράση της οργάνωσης.

Ο δήμαρχος Αθηνών στην κατάθεσή του, αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών που έχουν πέσει στην αντίληψή του και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Μεταξύ αυτών, και το επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Μάη με το βουλευτή Γ. Γερμενή. Ο Γ. Καμίνης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο βουλευτής γνωστός και ως «Καιάδας» επιχείρησε να προπηλακίσει το δήμαρχο, ο οποίος απέφυγε το χτύπημα, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο πρόσωπο ένα 12χρονο κορίτσι. Μάλιστα, επεσήμανε πως ο Γ. Γερμενής αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει όπλο που έφερε.

Σε δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της κατάθεσής τους, ο δήματος Αθηναίων είπε: “Κλήθηκα να καταθεσω για περιστατικα που γνωριζω για τη Χρυσή Αυγή και να προτείνω πρόσωπα που μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα για την υπόθεση”.

Το έργο των εφετών ειδικών ανακριτών, Ιωάννας Κλάπας και Μαρία Δημοπούλου, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει, προκειμένου να εισφέρουν νέα στοιχεία στην έρευνα. Ανάμεσά τους βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), αλλά και δήμαρχοι πόλεων, στις οποίες έχουν σημειωθεί επειδόσια με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας