5:58 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μάστερ στην επενδυτική σκακιέρα

Μάστερ στην επενδυτική σκακιέρα

Σε μία ακόμη επιχειρηματική κίνηση που συζητείται προχώρησε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Chipita.

Μετά το deal με τη Mondelez «εισήλθε» στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρόπουλος απέκτησε το 21% της ΜΕΒΓΑΛ, στο πλαίσιο συμφωνίας της οικογένειας Χατζάκου με την CVC, η οποία προβλέπει την αποχώρηση της Vivartia (43%) από το μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας με μακρά, καλή σχέση με την κ. Χατζάκου αποκτά τις μισές μετοχές του fund από την οικογένεια Χατζάκου και η ίδια η Μαίρη Χατζάκου ενισχύει τη θέση της.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΒΓΑΛ εμφάνισε στη χρήση του 2019 τζίρο 113,667 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της αύξησης 31,41% των πωλήσεων χυμών, 4,49% των πωλήσεων προϊόντων γιαούρτης και 1,24% των τυροκομικών.

Στον αντίποδα οι πωλήσεις γάλακτος είχαν υποχωρήσει κατά 1,05% σε αξία και 4,31% σε όγκο και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας κατά 1,91% το 2019. Αντίθετα, στο γιαούρτι η εταιρεία εμφάνισε αύξηση σε όγκο κατά 7,14% και σε αξία 4,49%, ενώ στην κατηγορία των τυροκομικών πέτυχε αύξηση σε όγκο κατά 7,35% και σε αξία 1,24%.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας