12:32 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μάτι - Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Οι 102 ψυχές ζητούν (ακόμη) δικαίωση για το ολοκαύτωμα

Μάτι - Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Οι 102 ψυχές ζητούν (ακόμη) δικαίωση για το ολοκαύτωμα

Την πεποίθησή τους ότι μέσα στην άνοιξη του 2022 θα διεξαχθεί η δίκη για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική εκφράζουν συμμετέχοντες, στην προσπάθεια να πέσει φως στην τεράστια τραγωδία της χώρας και έτσι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Η πρόβλεψη στηρίζεται στην εισήγηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Πολυκράτη, ο οποίος παραπέμπει στο εδώλιο 27 φυσικά πρόσωπα. Έστω και με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. «Σημασία έχει να δικαιωθούν οι 102 ψυχές που χάθηκαν, οι 36 εγκαυματίες και όσοι έμειναν πίσω με τον πόνο της απώλειας», μας είπαν.

Tου ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η εισαγγελική πρόταση για τους 27 κατηγορουμένους της φονικής πυρκαγιάς σε βαθμό πλημμελήματος – Η «σκιά» της παραγραφής και το νομικό προηγούμενο που μπορεί να μετατρέψει τις κατηγορίες σε κακούργημα!


Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη οι: Σωτήριος Τερζούδης (Αρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος), Βασίλειος Ματθαιόπουλος (Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος), Ιωάννης Φωστιέρης (∆ιοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε.), Γεώργιος Πορτοζούδης (∆ιοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), Χρήστος Γκολφίνος (διευθυντής του 199 Σ.Ε.Κ.Π.Σ./Ε.Σ.Κ.Ε.), Φίλιππος Παντελεάκος (διευθυντής του Κ.Ε.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.), Στέφανος Κολοκούρης (∆ιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.), Μαρία Ξυλάγγουρα (Αξιωματικός Επιχειρήσεων του Σ.ΚΕ.∆./Ε.Σ.Κ.Ε.), ∆αμιανός Παπαδόπουλος (∆ιοικητής του Π.Σ. Νέας Μάκρης), Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (∆ιοικητής της ∆ιοίκησης Π.Υ. Αθηνών), Χαράλαμπος Χιώνης (∆ιοικητής των Π.Υ. Ανατολικής Αττικής), Ιωάννης Σταμούλης (∆ιοικητής της Π.Υ. Πειραιά/Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων), Χρήστος Λάμπρης (εναέριος συντονιστής στο ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, τύπου ΒΚ 117 C1, registration number SX-HFD, με κωδικό κλήσης «ΦΛΟΓΑ 1»), Χρήστος ∆ροσόπουλος (κυβερνήτης του ελικοπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος, τύπου ΒΚ 117 C1, registration number SX-HFD, με κωδικό κλήσης «ΦΛΟΓΑ 1»), Χρήστος Παπαζαφείρης (Γενικός Αστυνομικός ∆ιευθυντής της Γ.Α.∆.Α.), Κωνσταντίνος Βουτσελάς (∆ιευθυντής της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής), Ανάργυρος Μπακαλώνης (∆ιευθυντής της ∆ιεύθυνσης Τροχαίας Αγίας Παρασκευής), Χαράλαμπος Συρογιάννης (Υποδιοικητής της «Ε.Μ.Σ.Α.» – πρώην «Υ.Ε.Μ.Ε.Α.»), Ιωάννης Καπάκης (Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας), Ειρήνη ∆ούρου (Περιφερειάρχης Αττικής), Ιωάννα Τσούπρα (Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής – εντεταλμένη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας), Ηλίας Ψινάκης (∆ήμαρχος του ∆ήμου Μαραθώνα), Βάιος Θανασιάς (Αντιδήμαρχος ∆ικτύων και Καθημερινότητας του ∆ήμου Μαραθώνος), Ευάγγελος Μπουρνούς (∆ήμαρχος του ∆ήμου Ραφήνας – Πικερμίου), Αντώνιος Παλπατζής (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.λπ. του ∆ήμου Ραφήνας – Πικερμίου), ∆ημήτρης Στεργίου-Καψάλης (∆ήμαρχος του ∆ήμου Πεντέλης). Τους βαραίνουν οι κατηγορίες για: α) ανθρωποκτονία από αμέλεια, διά παραλείψεως, κατά συρροή και β) σωματική βλάβη από αμέλεια, διά παραλείψεως, από υποχρέους, κατά συρροή (κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της ασκηθείσας ποινικής δίωξης για σωματική βλάβη από αμέλεια, δια παραλείψεως, από υποχρέους και μη, κατά συρροή).

Ο Γιώργος Πολυκράτης εισηγείται την παραπομπή σε δίκη και του………………………………………………………..

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση στην απόφαση για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δικαστικό Ρεπορτάζ: Κυκλοφορεί το τεύχος του Οκτωβρίου

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας