1:23 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

«Μαζί για το Παιδί» και Ένωση Εφοπλιστών στο πλευρό 107 οικογενειών πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

«Μαζί για το Παιδί» και Ένωση Εφοπλιστών στο πλευρό 107 οικογενειών πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, οι οποίες επλήγησαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία το 2023, ανέλαβαν το «Μαζί για το Παιδί» και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με ευγενική δωρεά της.

Πρόκειται συνολικά για 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές, και συγκεκριμένα στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας.

Καταγραφή αναγκών

Ήδη η εξειδικευμένη ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά της, η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, σημείωσε: «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί”, αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του “Μαζί για το Παιδί”, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 39χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο αγοράκι σε δημόσιες τουαλέτες

Συνελήφθη 48χρονος οπαδός με μαχαίρι και διακριτικά της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας