4:59 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Με Αμερικανούς αξιωματούχους συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Με Αμερικανούς αξιωματούχους συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργού ‘Αμυνας των ΗΠΑ για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Ilan Goldenberg και την αναπληρώτρια βοηθό Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Erika Olson, που συνοδεύονταν από τον Goshi Vivek στέλεχος του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τον ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Captain Michael E. Biery είχε, χθες Τρίτη 5 Απριλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ότι αφορά στο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Επίσης συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία και οι συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην ασφάλεια και στην σταθερότητα του ευρω-ατλαντικού χώρου.

Έγινε αναφορά στην προοπτική και στις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της υπογραφής της Εφαρμοστικής Διευθέτησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, με την οποία καθίσταται δυνατή η ταχύτερη υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς και η αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στον Ελλαδικό χώρο.

Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα αποθέματα αμυντικού υλικού των ΗΠΑ καθώς και το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού τους με χρήση κονδυλίων «Foreign Military Financing».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός: Όλες οι εξελίξεις στο θρίλερ όπως τις περιέγραψε στο space του Twitter(ηχητικό)

Πάτρα – Ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα: “Γιατί έβαλα διπλή αιτία θανάτου στην Ίριδα”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας