4:24 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Με διαταγή από τον ανώτατο ηγέτη οι Ταλιμπάν απολύουν τους "βολευμένους" σε πόστα συγγενείς τους

Με διαταγή από τον ανώτατο ηγέτη οι Ταλιμπάν απολύουν τους "βολευμένους"  σε πόστα  συγγενείς τους

Ο ηγέτης των Ταλιμπάν διέταξε Αφγανούς αξιωματούχους να απολύσουν συγγενείς που έχουν προσλάβει σε κυβερνητικές θέσεις.

Το διάταγμα του Hibatullah Akhundzada λέει ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους διορισμένους γιους ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους – και να απέχουν από την πρόσληψη συγγενών στο μέλλον.

Στη χώρα υπάρχει γενικώς υπάρχει μία διαδεδομένη τακτική για προσλήψεις συγγενών και φίλων, ανεξαρτήτως προσόντων. Πιστεύεται ότι αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν «βολέψει» τους γιους τους σε πόστα.

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση από τότε που οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ και ανέκτησαν τον έλεγχο της χώρας. Οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονταν στη χώρα επί δύο δεκαετίες, εμπλεκόμενες σε έναν πόλεμο που σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια άλλους.

Οι Ταλιμπάν υπόκεινται σε σημαντικές κυρώσεις, έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας στο εξωτερικό και έχουν ανασταλεί οι περισσότερες ξένες χρηματοδοτήσεις.

Το Αφγανιστάν εκτιμάται ότι διαθέτει φυσικούς πόρους – συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, του χαλκού και των σπάνιων γαιών – αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (831,5 δισεκατομμυρίων λιρών), αλλά τα αποθέματα αυτά παραμένουν ανεκμετάλλευτα λόγω των δεκαετιών αναταραχής στη χώρα.

Η μεταχείριση των γυναικών από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει εξοργίσει τη διεθνή κοινότητα και έχει αυξήσει την απομόνωση της χώρας, ενώ η οικονομία της καταρρέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αφγανιστάν: Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν σκότωσαν στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στους Ταλιμπάν -Λόγω «της καταπίεσης των γυναικών» στο Αφγανιστάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας