4:45 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Με διάθεση αυτοκριτικής

Με διάθεση αυτοκριτικής

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη έβγαλε δύο ειδήσεις και μία πρόσκληση.
Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, το θέμα Καραμανλή παραμένει ανοιχτό και πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Να βάλουμε πλάτη, όχι μόνον η Ευδοκία Τσαγκλή, τραυματίας του μοιραίου τρένου που στοίχισε τη ζωή στα νιάτα της πατρίδας, στην οποία ο Μητσοτάκης απάντησε ότι… πρέπει και εκείνη να βάλει πλάτη για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά όλοι μας, γιατί μάλλον οι πολιτικοί μας πίστευαν πως τόσο καιρό περί άλλα τυρβάζαμε και δεν βάζαμε πλάτη για να περάσουμε χρεοκοπίες (που δεν τα φάγαμε εμείς), μνημόνια (που δεν τα ψηφίσαμε εμείς) και καταστροφές (που δεν τις προκαλέσαμε εμείς).
Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός μάς είπε πως πηγαίνει μετά από 4 χρόνια σε εκλογές, ευαγγελιζόμενος τη σύγκρουση, με παρωχημένες καταστάσεις -δηλαδή το βαθύ κράτος, το οποίο δεν πείραξε στην τετραετία που κυβέρνησε- επενδύοντας στη σύγκρισή του με τον Τσίπρα της προηγούμενης περιόδου, ο οποίος -πανθομολογουμένως- επίσης δεν άλλαξε τίποτε ή, μάλλον, μας άλλαξε τα φώτα…
Έπεισε, λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης; Αυτό θα φανεί στην κάλπη.
Πάντως, αν και εμφανίστηκε με διάθεση αυτοκριτικής, σίγουρα δεν την έκανε στον βαθμό που θα περίμενε ο θυμωμένος ψηφοφόρος. Γιατί δεν είναι μόνον τα Τέμπη. Στις λαϊκές και στα μανάβικα η Ελλάδα αναστενάζει.
Πάντως, η καλοστημένη, καλοπροβαρισμένη και προσεγμένη να μην της φύγει ούτε κιχ εκτός σεναρίου συνέντευξη μας άφησε αυτή τη γεύση του ανολοκλήρωτου που αναρωτιέσαι αν είχε λόγο ύπαρξης. Θα μπορούσε να μας τα είχε γράψει στο Facebook, όπως κάνει κάθε Σάββατο όλα αυτά τα χρόνια, ο πρωθυπουργός και να μη μας βάλει άδικα στον κόπο. Έπαιζαν αλλού καλύτερα σίριαλ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας