1:40 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Με έμβλημα τον κύβο του Ρούμπικ η Ουγγρική προεδρία της ΕΕ

Με έμβλημα τον κύβο του Ρούμπικ η Ουγγρική προεδρία της ΕΕ

Ο κύβος του Ρούμπικ μία από τις εμβληματικότερες ουγγρικές εφευρέσεις, που μετρά πενήντα χρόνια ζωής ξεπέρασε τα στενά όρια της χώρας και αποκτά ευρωπαϊκή υπόσταση.

Η Βουδαπέστη το επέλεξε ως το σύμβολο για την προεδρία της, λέγοντας ότι αποτυπώνει την ευφυία, την ευρηματικότητα και την στρατηγική σκέψη.

Ο περίφημος κύβος δημιουργήθηκε το 1974 από τον γλύπτη Έρνο Ρούμπικ.

Μιλώντας στο Euronews ο Ρούμπικ είπε ότι όλα κινούνται πέριξ της αναζήτησης.

«Φτάνουμε στο σημείο του να ρωτάς μία πολύ βασική ερώτηση: γιατί;. Γιατί τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι και πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.Τότε είναι που ανακύπτουν οι λύσει. Κάποιες από τις λύσεις παίρνουν σάρκα και οστά και δημιουργούνται τα αντικείμενα. Το ενδιαφέρον κομμάτι γύρω από τα αντικείμενα είναι πως μοιάζουν νεκρά , αλλά ένας κύβος στα χέρια κάποιου αποκτά ζωής», εξήγησε ο Έρνο Ρούμπικ

Καθώς ετοιμάζεται να σβήσει 80 κεράκια για τα γενέθλιά του, το πανεπιστήμιο MOME όπου εφηύρε ο Ρούμπικ τον κύβο του, του έκανε δώρο μία ειδική έκδοση.

Υπολογίζεται ότι άνω των 500 εκατομμυρίων κύβων έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη τομή σίγουρα είναι η επιλογή της ουγγρικής κυβέρνησης για την εκ περιτροπής προεδρία της στην Ε.Ε. που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγίδα για τον Σλοβένο πρωθυπουργό λίγο πριν η χώρα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μητσοτάκης: Το ΕΛΚ ως ο νικητής των ευρωεκλογών διεκδικεί την συνέχιση της προεδρίας της Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας