16:45 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Με εντολή του Αλ. Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά την απώλεια της 63χρονης γυναίκας

Με εντολή του Αλ. Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά την απώλεια της 63χρονης γυναίκας

Στην Κω, με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, «μετά την απώλεια της ζωής μίας 63χρονης γυναίκας στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, «όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «η κατάσταση αυτή, σε ένα νησί μάλιστα με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και μεγάλη τουριστική κίνηση, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία». Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού, με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Σε δήλωση της η κ. Λινού αναφέρθηκε στην απώλεια της 63χρονης γυναίκας -«δεν ξέρουμε ακόμα από ποιο λόγο, αλλά ελλείψει ασθενοφόρου πάνω στην καρότσα ενός αυτοκινήτου»-, ενώ τόνισε ότι ταυτόχρονα κατά την επίσκεψη βίωσε την «πλήρη κατάρρευση του συστήματος υγείας στην περιοχή». Σημείωσε ότι αυτό αυξάνει ακόμα περισσότερο την υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει όσο γίνεται περισσότερο το πρόγραμμά του για την Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεμαχία στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πέντε αρχηγών αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στον τόπο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας