19:36 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Με λαμπρότητα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μόντρεαλ

Με λαμπρότητα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μόντρεαλ
Χιλιάδες Έλληνες πλημμύρισαν την εκκλησία της Παναγίτσας του Πάρκ Εξτένσιον χθες βράδυ για να προσκυνήσουν την εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά τον αρχιερατικό εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος, συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό προϊστάμενο του ναού Νικόλαο Παπαγεωργίου και το ελληνορθόδοξο ιερατείο του Μοντρεάλ.
Οι πιστοί, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά δεκάδες απέτισαν ευλαβικά τον σεβασμό και τη λατρεία τους στη Θεομήτορα, ενώ πλήθος κόσμου ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης.
Ο μητροπολίτης Καναδά μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος είχε επισκεφθεί τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού στην περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον, διατηρώντας ζωντανές αναμνήσεις από τον λαό του Μόντρεαλ. Ο κ. Σωτήριος σημείωσε επίσης ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμένα στην Ελλάδα των δυσκολιών και των προβλημάτων.
Σήμερα, 15 Αυγούστου, η Κοίμηση της Θεοτόκου θα γιορτασθεί με λαμπρότητα σε όλες τις πόλεις του Καναδά, όπου υπάρχουν Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένες στην Θεομήτορα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας