23:58 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Mega: Η φωτογραφία με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της παρέας του γιου του Θεοδωρικάκου (Βίντεο)

Mega: Η φωτογραφία με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της παρέας του γιου του Θεοδωρικάκου (Βίντεο)

Ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, που κατήγγειλε παρεμβάσεις, φέρεται να κατέθεσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες και με τα πρόσωπα και τα στοιχεία των τεσσάρων νεαρών – Απορίες γιατί καταθέτει για το γεγονός με δυο χρόνια καθυστέρηση

Φωτογραφία με ναρκωτικά που φέρονται να εντοπίστηκαν από τον έλεγχο αστυνομικών στην παρέα του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρνει στο φως το Mega.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σακουλάκια με ναρκωτικά και αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση τους. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, αυτές τις φωτογραφίες τις έστειλε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που διεξήγαγε τον έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Περιμένουμε μαζί με τις απαντήσεις για τη Greek Mafia στην ΕΛ.ΑΣ και την παραίτηση Θεοδωρικάκου»
Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές με…πυροσβεστήρα

Μάλιστα, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατήγγειλε παρεμβάσεις, φέρεται να κατέθεσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες και με τα πρόσωπα και τα στοιχεία των τεσσάρων νεαρών, μιας παρέας που φοιτά σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν και σε σύλλογο ομαδικού αθλήματος.

“Αφήστε τους να φύγουν”
Όπως αναφέρει το Mega, στις 25 Ιανουαρίου ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκεί κατέθεσε ότι τον Νοέμβριο του 2021 άνδρες της Ομάδας Δίας συνέλαβαν τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και τους φίλους, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Εξήγηση πάντως γιατί καταθέτει το γεγονός δυο χρόνια μετά το περιστατικό και μάλιστα στον διοικητή των Εσωτερικών Υποθέσεων που απομακρύνεται και αυτός με τις κρίσεις, δεν έχει δοθεί.

Όπως καταγγέλλει, του ζητήθηκε από τον τότε αρχηγό της αστυνομίας, και σημερινό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψει την ποσότητα ναρκωτικών ώστε άπαντες να αφεθούν ελεύθεροι και να μη σχηματίσει δικογραφία για τα 18 γραμμάρια ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή των νεαρών στο Μαρούσι, μετά από έλεγχο σε παρκάκι.

“Ρώτησα στη συνέχεια “τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ;” και μου απάντησε “να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας”. Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου “Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού””, φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ.

“Του είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω ούτε για το δικό μου παιδί” φέρεται να απάντησε ο καταγγέλλων αξιωματικός, με τον συνομιλητή του στην άλλη γραμμή να του λέει ότι αν δεν λύσει το θέμα άμεσα, θα τον στείλει σπίτι του.

“Δέχομαι απειλές”
Στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός αναφέρει πως ο λόγος που πλέον αποφάσισε να μιλήσει είναι οι απειλές που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

“Ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί εφεξής και δη σε ό,τι αφορά εμένα ή τα μέλη της οικογένειας μου, αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Καραμαλάκης”, φέρεται να καταγγέλλει ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.

“Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας”, αναφέρει.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: “Αναπαραγωγή ψεμάτων και συκοφαντιών – Ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού”
Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την υπόθεση.

“Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Ως εδώ η αθλιότητα, προσφεύγω στη δικαιοσύνη”, λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με μία μακροσκελή ανακοίνωση κάνει λόγο για λασπωτήρα που υπερβαίνει το όριο της ανηθικότητας. “Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες στο πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας, το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση μάλιστα δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προίσταται αξιωματικός που επισης αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για δύο αποστρατείες, οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής , διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή η κατάθεση δόθηκε περισσότερο από έναν χρόνο μετά το “περιστατικό”, “φθάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας, τόσο ο ίδιος όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται και στον γιο μου. Αυτή η σκεωρία δεν με αγγίζει. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό”, λέει ο Τ. Θεοδωρικάκος, υποστηρίζοντας ότι από τις 26 Ιανουαρίου έχει δώσει εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, αν και σημειώνει ότι πράγματι έγινε έρευνα σε μία παρέα 4 παιδιών μεταξύ των οποίων και ο γιος του, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτε μεμπτό.

“Προσφεύγω στη δικαιοσύνη” καταλήγει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός, ως Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως ως γονιός”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας