More

  Μεγάλη ήττα για την αριστερά

  H επέλαση του κορωνοϊού και στην Ελλάδα θέτει προς ώρας τουλάχιστον εκτός κριτικής την μέχρι τώρα αντιπολιτευτική τακτική που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Έβρου, που άπτεται και της στάσης του συγκεκριμένου κόμματος απέναντι στον αθόρυβο εποκισμό της χώρας.

  Του Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου

  Η προχθεσινή στροφή 180 μοιρών του Αλέξη Τσίπρα με την δήλωση ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι στις διεκδικήσεις και τις απειλές της Τουρκίας ήρθε σαν συνέχεια της τακτικής που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επέκριναν την Ελλάδα που δεν διεθνοποιούσε το θέμα και άλλες τέτοιες ανοησίες.

  Τουλάχιστον αυτό έκανε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπήρχε και ο ανεπίσημος, ο οποίος μέσω των περιφερειακών στελεχών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούσαν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα, που ήθελε οι Έλληνες να πυροβολούν μετανάστες στον Έβρο κ.λπ.

  Και το κυριώτερο ζητούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα (στους φτωχούς μετανάστες) που επιτίθενται στο Εβρο με ότι έχουν στην διάθεσή τους, επικουρούμενοι ανοιχτά από τους Τούρκους στρατιώτες.

  Μετά την “πατριωτική στροφή” του Τσίπρα, έστριψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν ξαφνικά την επιθετικότητα της Τουρκίας, την οποία μέχρι τώρα για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να διακρίνουν.

  Το ερώτημα εν προκειμένω είναι το γιατί έστριψε ο Τσίπρας; Πολλοί λένε ότι πήρε δημοσκοπήσεις που ήταν άσχημες για τον ΣΥΡΙΖΑ και κατάλαβε ότι το θέμα αυτό εφαπτόμενο και της κρίσης με τον κορωνοϊό, θα πλήξει καίρια το κόμμα του, που ούτως ή άλλως από την έναρξη της ιστορία στον Εβρο, έχει χάσει κυριολεκτικά τα “αυγά και τα πασχάλια”.

  Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε αυτή η πραγματικότητα να καλύπτει και τις μεγάλες αστοχίες υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες αν και καίριες, μοιραία πέρασαν σε δεύτερη φάση.

  Τα μεγάλα λάθη της τελευταίας πράξης στο μεταναστευτικό που ξεκίνησαν από την επίνευση των  Μηταράκη – Χρυσοχοίδη να στείλουν ΜΑΤ στα νησιά για να φτιάξουν τα hot – spot, που δεν ήθελαν οι κάτοικοι, απείλησαν προς ώρας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αντιλήφθηκε ότι ήταν απέναντι σε μια οιωνεί εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Και το χειρότερο ήταν απέναντι σε αυτή την κατάσταση συνεχίζοντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, που η ΝΔ κατήγγειλε μέχρι τις 7 Ιουλίου 2019.

  Ήτοι, τις ΜΚΟ να κάνουν το κουμάντο και την διακίνηση των λαθρομεταναστών και βέβαια τα θαλάσσια σύνορα να είναι ανοιχτά και αφύλαχτα. Αυτό άλλαξε βέβαια στην πορεία όταν ο Ερντογάν έδειξε το κανονικό του πρόσωπο, κατευθύνοντας ορδές αφιονισμένων ισλαμιστών στον Εβρο, προκειμένου να διασχίσουν τα σύνορα, με το πρόσχημα ότι ήταν πρόσφυγες..

  Αυτό άνοιξε τα μάτια της κυβέρνηση, διαλύοντας ”αυταπάτες” αλλά και τις ανοησίες που λέγονταν και από την ΝΔ σχετικά με την δήθεν αδυναμία φύλαξης των συνόρων και άλλα τέτοια.

  Ο κόσμος ήξερε ότι τα σύνορα μπορούσαν να φυλαχθούν, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το ήξεραν, αλλά έπρεπε να συμβεί η ”στραβή” για να επιβεβαιωθεί και να φανεί περίτρανα η κοροιδία.

  Και η κοροιδία αυτή που βαρύνει σε μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το βάρος που προσπαθεί τώρα να ελαφρρώσει ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε στροφή 180 μοιρών, υιοθετώντας ένα πατριωτικό προσωπείο.

  Το αν θα συνεχισθεί ή ίδια στάση δεν το γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να προβλέψουμε μετά βεβαιότητας, ότι η αριστερά είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη πανωλεθρία, μεγαλύτερη της ήττας του 1949, καθώς της στέρησε το φωτοστέφανο της ηθικής και της αθώας.

  Διαβάστε επίσης:

  Οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό για τα άτομα με ζαχαρώδη διαβήτη

  Δήμαρχος Πύργου: «Τα σχολεία δεν έκλεισαν για να πηγαίνουμε για καφέ»

  Κορωνοϊός: Πόσες ημέρες επιβιώνει στις επιφάνειες;

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Νέα BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H BP λανσάρει στην Ελληνική αγορά τη νέα BP Super Unleaded 98 οκτανίων με τεχνολογία ACTIVE, τη νέα βενζίνη με περισσότερα οκτάνια που μπορεί...

  Το Cyber Security International Institute δημιουργεί Ψηφιακές Ακαδημίες σε συνεργασία με τη Eurolife FFH

  Μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, ανακοινώνει η Eurolife FFH, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Cyber Security International...

  Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ: Δεν θα κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους – Κάλυψε τον Νίκο Παππά

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του ομάδα επέλεξε ως σανίδα σωτηρίας όχι το να βρεθεί η...

  Αποκάλυψη: Ομολογία ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συνομιλούσε εκ μέρους των επενδυτών που κατηγορούνται για σκάνδαλο στη Ζάκυνθο

  Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδος ΜΠΑΜ. Ο Προέδρος της κοινότητας Αναφωνήτριας Ζάκυνθου ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι κατά το χρονικό διάστημα Φεβ 2015- Φεβ 2016 συνομιλούσε με...

  ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

  Εξώδικο προς την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με αφορμή το δημοσίευμά μας με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2020, με τίτλο «Βαριές σκιές στην Αρχή για...