0:00 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου: Προθεσμία 20 ημερών για ρύθμιση πριν την δημοσιοποίηση του ονόματος τους

Μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου: Προθεσμία 20 ημερών για ρύθμιση πριν την δημοσιοποίηση του ονόματος τους

Προθεσμία 20 ημερών για την εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους έχουν όσοι επιχειρηματίες χρωστάνε στο Δημόσιο (εφορία, ταμεία) πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή χωρίς προσαυξήσεις), προκειμένου να μην δουν το όνομα τους να βγαίνει στα «μανταλάκια», δηλαδή να δημοσιοποιείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του site σήμερα.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, γύρω στις 5 – 10 Ιουλίου, όσοι επιχειρηματίες χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ είτε στην εφορία, είτε στα ταμεία, θα λάβουν μήνυμα ειδοποίησης από την ΑΑΔΕ προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο.

Σημειώνεται πως αν κάποιος οφειλέτης χρωστάει συνολικά στο δημόσιο (κύρια οφειλή) πχ 151.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 71.000 ευρώ στην εφορία και 80.000 ευρώ στα ταμεία (ή αντίστροφα), δηλαδή το χρέος του στο δημόσιο ξεπερνά αθροιστικά μεν τις 150.000 ευρώ αλλά το χρέος χωριστά στα ταμεία ή την εφορία είναι κάτω από τα 150.000 ευρώ, τότε δεν θα δημοσιοποιηθεί το όνομα του, αν δεν ρυθμίσει τις οφειλές του.

Συνεπώς το πλαφόν των 150.000 ευρώ αφορά χωριστά την κύρια οφειλή στην ΑΑΔΕ και χωριστά στον ΕΦΚΑ και όχι αθροιστικά. Έτσι αν πχ ένας οφειλέτης χρωστά στον ΕΦΚΑ 157.000 ευρώ και στην ΑΑΔΕ, 30.000 ευρώ, θα δημοσιοποιηθεί το όνομα του για τα χρέη στον ΕΦΚΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όποιος δεν συμμορφωθεί με το email της ΑΑΔΕ έως τις 20 Ιουλίου περίπου, θα δει το επόμενο δεκαήμερο το όνομα του δημοσιοποιημένο μεταξύ των μεγαλοοφειλετών της χώρας.

Όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση των κκ Χάρη Θεοχάρη και Πάνο Τσακλόγλου η δημοσιοποίηση θα συντελεστεί έως την 31η Ιουλίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις αλλαγές στους συνταξιούχους

Έγκυος η γυναίκα του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης στην Ηλεία – «Το παιδί μου δεν έχει βιάσει και δεν έχει σκοτώσει», λέει η μητέρα του (video)

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας