10:32 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μέγαρα: Ο 25χρονος ντίλερ ναρκωτικών, οι V.I.P. πελάτες και τα παρατσούκλια

Μέγαρα: Ο 25χρονος ντίλερ ναρκωτικών, οι V.I.P. πελάτες και τα παρατσούκλια

Ήθελαν να πλημμυρίσουν την πόλη όπου ζούσαν με κάνναβη και κοκαΐνη. Διαφήμιζαν την πραμάτεια τους σαν την καλύτερη της αγοράς και δεν διαπραγματεύονταν την ποιότητά της. Μόνο έτσι μπορούσαν να διατηρήσουν το «υψηλό επίπεδο» της πελατείας τους αλλά και να προσελκύσουν νέους αγοραστές.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ

Το «πελατολόγιό» τους ήταν μεγάλο και πάντα ικανοποιημένο, καθώς μπορούσαν να το προμηθεύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φρόντιζαν να κρατούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα τις παράνομες συναλλαγές τους, τις οποίες έκαναν είτε χέρι με χέρι είτε με παράδοση κατ’ οικον.

Τα μέλη της σπείρας, τα οποία σύμφωνα με τις Αρχές ήταν «απόγονοι» άλλης συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν είχαν υπολογίσει τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων. Τους είχαν βάλει στο στόχαστρό τους από τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από μια πληροφορία που είχε φτάσει στους αξιωματικούς.

Πρώτο και καλύτερο τον φερόμενο αρχηγό, ο οποίος «αν και είχε πολλές γνωριμίες στα Μέγαρα, διατηρούσε χαμηλό προφίλ. Ήθελε να έχει τον έλεγχο στις συναλλαγές των χρημάτων και των ναρκωτικών, και ήταν αυτός που αποφάσιζε πού και πότε θα γινόταν κάθε παράνομη αγοραπωλησία» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ο 25χρονος ο οποίος κυκλοφορούσε με ένα μαύρο μηχανάκι, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, είχε στήσει μια πολύ καλή «επιχείρηση», καθώς είχε φτιάξει «καλό όνομα» στην αγορά και έκανε προσεκτική επιλογή συνεργατών. Χρησιμοποιούσε δύο κινητά τηλέφωνα στα οποία μιλούσε όσο το δυνατόν λιγότερο, ενώ στις συνομιλίες που είχε με τους υπόλοιπους «συνεργάτες» όταν ήθελε να αναφερθεί σε ναρκωτικά τα αποκαλούσε «κουφέτο», «οκτώ», «παίζει», «καινούργιο» και «τσίφσα».

Ένας από τους συνεργούς του, και βασικός μεταφορέας των ναρκωτικών με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα στα Μέγαρα, ήταν ένας 32χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έκανε πολλά και δεν έλεγε σχεδόν τίποτα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον φερόμενο αρχηγό. Αδιαφορούσε για τυχόν σύλληψή του με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, καθώς «έπρεπε να εφοδιάσει και το δικό του πελατολόγιο. Μάλιστα χρησιμοποιούσε πολλά κινητά τηλέφωνα για τις επικοινωνίες του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές» λέει αστυνομικός που είχε γίνει σκιά του.

Αναφερόμενοι στην κάνναβη τη «βάφτιζαν» με διάφορες ονομασίες, όπως «πράγματα», «παλιό», «ξερό», «καλό», «γλάσο», «Αλβανός», «μπάνι», «σχου – σκου», «φου», και την κοκαΐνη «κοκορέτσι», «ψας» «άσπρο», «λευκό» και «μαλακό».

Η σπείρα είχε δύο βασικούς προμηθευτές για τις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίοι συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος φέρεται «να προμήθευε τον αρχηγό με ποσότητες χασίς, ενώ είχε λίγες τηλεφωνικές επικοινωνίες στις οποίες ήταν πολύ προσεκτικός. Διατηρούσε και αυτός το δικό του πελατολόγιο» λέει αστυνομικός που γνωρίζει και την παραμικρή κίνηση των μελών της σπείρας. Ο δεύτερος βασικός προμηθευτής ήταν ένας 25χρονος. Κατηγορείται ότι «προμήθευε τον φερόμενο αρχηγό με ποσότητες χασίς, χρησιμοποιούσε τις ίδιες κωδικές ονομασίες και φράσεις με τον ίδιο, και διατηρούσε και αυτός το δικό του πελατολόγιο» λέει αστυνομικός. Πριν από λίγες μέρες ο 25χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, οι τιμές που πουλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, ήταν «50 ευρώ τα τρία γραμμάρια σκανκ» και «80 ευρώ το ένα γραμμάριο κοκαΐνης», ενώ πολλές φορές έκαναν πίστωση και έκπτωση στους καλούς πελάτες που ψώνιζαν σχεδόν καθημερινά. Συγκεκριμένα αποκαλούσαν τα «20 ευρώ μπλε ή μπλεδούδι», τα «50 ευρώ πορτοκαλί ή πεντόρε» και τα χρήματα «ξύλα» ή «χαρτιά».

Μετά τη σύλληψη τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησαν αρνητική στάση, αρνήθηκαν να δώσουν καταθέσεις και μάλιστα «είχαν εριστική συμπεριφορά απέναντι στους αστυνομικούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα. Μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν.

Γ. Γλύκας: Είμαι αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσης

ναρκωτικώνΟ συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στην «Μ» ανέφερε ότι « Το προανακριτικό υλικό στηρίζεται μόνο σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όχι σε επιτήρηση ή παρακολούθηση του εντολέα μου και βέβαια χωρίς να βρεθεί στην κατοχή του οποιαδήποτε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Το δε κατηγορητήριο αποδίδει διακινητικές πράξεις χωρίς προσδιορισμό ποσοτήτων – αντιτίμου ακόμα και του ίδιου τους είδους της ναρκωτικής ουσίας. Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την ύπαρξη τοξικομανίας στο πρόσωπο του εντολέα μου δημιουργούν ένα περιβάλλον αισιοδοξίας για την τελική έκβαση της υπόθεσης».

Οι κωδικές ονομασίες που «βάφτιζαν» την…πραμάτεια

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα όταν αναφερόταν στην ποιότητα των ουσιών που διακινούσε: «Σκαν», «τον ίδιο καφέ», «ακριβό», «αλβανικό», «σόι» και «τούμπανο».

Επίσης, στους διαλόγους που είχαν με τους εκατοντάδες πελάτες τους φρόντιζαν να «θολώνουν τα νερά» όσον αφορά τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

«Στα χέρια το ’χω» – πώληση ναρκωτικών από το σπίτι του φερόμενου αρχηγού.
«Τι ώρα να φέρω την πίτσα» – παράδοση ναρκωτικών στο σπίτι του αρχηγού.
«Θα παίξουμε κάνα play station» – αγοραπωλησία ναρκωτικών.
«Δυο λεμόνια και ένα τέτοιο» – αγοραπωλησία ναρκωτικών
«Δυο πίτες» – αγοραπωλησία ναρκωτικών
«Χαρτάκια» – χρέη από προηγούμενη αγοραπωλησία ναρκωτικών
«Δεν καπνίζεται» – κακής ποιότητας χασίς.
«200 κιλά ξύλα για τον χειμώνα» – ναρκωτικά αξίας 200 ευρώ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αινιγματική «επανεμφάνιση» του Βαγγέλη Τσάπα, ο “Σταύρος” και οι μπίζνες…

Πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα είχε πάρει ο βενζινάς που εκτέλεσαν στην Νίκαια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας