15:18 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Μειωμένη η κίνηση στα καταστήματα σήμερα - "Βροχή" τα πρόστιμα για τα πολλαπλά SMS

Μειωμένη η κίνηση στα καταστήματα σήμερα - "Βροχή" τα πρόστιμα για τα πολλαπλά SMS

Μικρότερη ήταν σήμερα η κίνηση στην Ερμού και γενικά στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ,μετά τον πανικό που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι καταναλωτές στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές έξω από τα καταστήματα και περίμεναν να έλθει η σειρά τους για να εξυπηρετηθούν.

Μικρότερες οι ουρές σήμερα στην Ερμού ενώ παντού υπήρχαν αστυνομικοί

Μιλώντας με τον Νίκο Κογιουμτσή ,Αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μας είπε ότι κινήθηκε η αγορά 70% μείον σε σχέση με πέρσι. Ένα 30% των καταστημάτων είδε αύξηση τζίρου σε αντιστοιχία με την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων του 2020.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

Ο ίδιος μας είπε ότι σήμερα η κίνηση ήταν πολύ μειωμένη ενώ τόνισε ότι οι ουρές και ο συνωστισμός παρατηρήθηκαν μόνο στα καταστήματα της Ερμού και δεν παρατηρήθηκαν πουθενά αλλού στο Εμπορικό κέντρο της Αθήνας. “Η καθίζηση της κίνησης σήμερα ήταν πολύ μεγάλη, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες” ανέφερε.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών 7 στους 10 καταστηματάρχες δήλωσαν ότι είχαν μείωση τζίρου σε σχέση με την περσινή πρώτη εβδομάδα των εκτπώσεων.

“Βροχή” τα πρόστιμα για τα πολλαπλά SMS στο 13033

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν αρκετά πρόστιμα έξω από καταστήματα, καθώς πολλοί πολίτες έστειλαν μέχρι και τέσσερα SMS, ή έφεραν αντίστοιχο αριθμό χειρόγραφων, προκειμένου να κάνουν πιο άνετοι τις βόλτες τους στους δρόμους της πόλης.

Οι αστυνομικοί είχαν εντολή όχι απλά να τσεκάρουν τις ώρες των SMS, αλλά να κάνουν και αντιπαραβολή με τις αποδείξεις.

Αναμονή στην ουρά και σήμερα έξω από τα καταστήματα

Οι πολίτες έστειλαν περισσότερα του ενός SMS εξαιτίας των μεγάλων ουρών, όμως σύμφωνα με την αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να φύγουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, ώστε να είναι νομότυποι.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν ήδη τρόπους για να περιορίσουν τις ουρές , την αυξημένη κίνηση και την πολύωρη παραμονή των πολιτών μέσα και έξω από τα καταστήματα ,όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis.

Αυξημένη η αστυνομική παρουσία στο Σύνταγμα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι κόφτης στα sms δεν θα εφαρμοστεί γιατί όπως είπε το σύστημα αυτό συνδυάζεται για να είναι ισοδύναμο του χαρτιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιερρακάκης: Κόφτης στα sms δεν θα μπει αλλά εξετάζουμε «χρονόμετρο» μέσω του e-katanalotis

Κοσμοσυρροή ξανά στην Ερμού – Ουρές από καταναλωτές

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας