22:01 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 50% ζητά το ΚΚΕ

Μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 50% ζητά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ζητά την μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των ναύλων κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Παράλληλα, διεκδικεί και την επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχουν πληρώσει ήδη εισιτήρια.

Ειδικότερα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, λόγω της ακρίβειας, των δυσβάστακτων αυξήσεων στην ενέργεια, στα τρόφιμα και τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και λόγω των «καθηλωμένων μισθών». Ακόμη και η ανάγκη του λαού για μια ανάσα ξεκούρασης γίνεται «όνειρο θερινής νυκτός» εξαιτίας των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», επισημαίνει.

«Όμως, προσθέτει το ΚΚΕ, η λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και η νεολαία δεν κάνουν διακοπές με υπερπολυτελή κότερα και γιοτ σε πολυτελείς βίλες και χλιδάτα ξενοδοχεία, αλλά ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής, μετρώντας και το τελευταίο ευρώ. Γι’ αυτό και οι νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που κυμαίνονται από 30% έως 50%, αποτελούν πρόκληση, μετατρέποντας τις διακοπές σε πανάκριβο εμπόρευμα απ’ τη μία και αυξάνοντας τα κέρδη των εφοπλιστών απ’ την άλλη».

Αναλυτικά, το ΚΚΕ διεκδικεί:

  • Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.
  • Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά..
  • Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.
  • Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών, με αύξηση των μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατοχυρωμένα με συλλογική σύμβαση εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση.
  • Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%

Και καταλήγει: «Αποδεικνύεται ξανά, ότι οι φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες (θαλάσσιες, χερσαίες, αεροπορικές) απαιτούν σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, με τη στρατηγική της ΕΕ, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Την Κυριακή οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στην ναυτιλία, νησιώτες, συνολικά ο λαός να κάνει αυτό που σκέφτεται, να κάνει το βήμα να στηρίξει το ΚΚΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα θα μιλήσει απόψε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Υπόθεση ψυχολόγου: Στο κενό η απόπειρα φίμωσης των Ανοιχτών Υποθέσεων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας