6:50 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μελισσαροπούλου: "Όσοι πιστεύετε πως είμαι αθώα, σας ευχαριστώ!"

Μελισσαροπούλου: "Όσοι πιστεύετε πως είμαι αθώα, σας ευχαριστώ!"
  • Μήνυμα της 19χρονης από το Χονγκ Κονγκ όπου κρατείται στις φυλακές ανηλίκων
  • “Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι με τηλεφωνήματα και επιστολές δηλώνουν τη βεβαιότητά τους για την αθωότητά μου”
  • Εν αναμονή του ορισμού της ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσής της
  • Λογαριασμός στην Eurobank για να μαζευτεί το απαραίτητο για την υπεράσπισή της ποσό

«Εκ μέρους της Ειρήνης Μελισσαροπούλου και μετά από παράκλησή της, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσοι με τηλεφωνήματα, επιστολές και μέσω του διαδικτύου δηλώνουν τη βεβαιότητά τους για την αθωότητά της καθώς και την πρόθεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το νομικό αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί για να αποδειχθεί η αθωότητά της και ενώπιον των Δικαστηρίων».

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου μεταφέρει από το Χονγκ Κονγκ την επιθυμία έκφρασης ευγνωμοσύνης της 19χρονης Ειρήνης, η οποία παραμένει στη φυλακή ανηλίκων του κρατιδίου και περιμένει με όλη της την αγωνία την εξέλιξη στην υπόθεσή της.

Από κει κι έπειτα, τα πράγματα έχουν ως εξής: Η δίκη θα γίνει το 2018 σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου θα κριθεί από επτά Κινέζους ενόρκους. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου έχει αναλάβει την υπεράσπιστή της αφιλοκερδώς στην Ελλάδα, αλλά απαιτείται ένα ποσό προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των Κινέζων λειτουργών της δικαιοσύνης που θα αναλάβουν την υπερασπισή της στη μακρινή αυτή τοποθεσία της ανατολικής Ασίας.

Για το λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος της Ειρήνης εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Με την ιδιότητά μου ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατούμενης στην πόλη του Χονγκ Κονγκ, για παράβαση του ν. περί Ναρκωτικών, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, εκφράζω εκ μέρους της και μετά από παράκλησή της, τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσοι με τηλεφωνήματα, επιστολές και μέσω του διαδικτύου δηλώνουν τη βεβαιότητά τους για την αθωότητά της καθώς και την πρόθεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το νομικό αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί για να αποδειχθεί η αθωότητά της και ενώπιον των Δικαστηρίων.

Επισημαίνω για μία ακόμη φορά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η ανάληψη της υπεράσπισης της Ειρήνης από μέρους μου είναι απολύτως αφιλοκερδής. Τα έξοδα όμως και η αμοιβή διακεκριμένων ποινικολόγων του Χονγκ Κονγκ που θα την εκπροσωπήσουν από τώρα και θα παραστούν στη δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι δε γονείς της (αστυνομικός και νοσηλεύτρια στη Μυτιλήνη) αδυνατούν να καλύψουν έστω και μέρος των δεκάδων χιλιάδων δολαρίων ή ευρώ που θα απαιτηθούν.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, η οικογένειά της δι’ εμού και μετά από σχετική παράκληση εκατοντάδων επωνύμων και ανωνύμων πολιτών, ανακοινώνει τον αριθμό λογαριασμού που διατηρεί η μητέρα της Ειρήνης, Αικατερίνη Κουκούλα στη Eurobank, και ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι θελήσουν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για να έχει η Ειρήνη μία ευπρόσωπη υπεράσπιση.

Τράπεζα : EUROBANK

Ον/μο : ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, του ΧΡΗΣΤΟΥ

IBAN : GR 280 260 725 0000 150 101 362 739»

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας