18:50 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μενίδι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

Μενίδι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου Σουλούκου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι, οι αρχές εντόπισαν τους δράστες.

Ο 11χρονος Μάριος από το Μενίδι στις 9 Ιουνίου 2017 έπεσε νεκρός στην αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών. Οι δύο άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες έχουν παραπεμφθεί ήδη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από το όπλο του πρώτου φαίνεται πως έφυγε η βολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονος Μάριο, ενώ ο δεύτερος επίσης πυροβολούσε στον αέρα, για γιορτή, που είχαν σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Οι δύο άνδρες είχαν κληθεί για ανάκριση, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση. Πλέον, καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η οικογένεια του 11χρονου έχει πετύχει την καταδίκη του δημοσίου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, το οποίο έχει υποχρεωθεί στην καταβολή αποζημίωσης περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, μέσω της ΕΛΑΣ, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή και ειδικά με το ζήτημα της παράνομης χρήσης όπλων.

 

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας