12:35 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε ψυχιατρική εξέταση, τον έστειλαν στο Δρομοκαΐτειο και επέστρεψε στο κελί

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε ψυχιατρική εξέταση, τον έστειλαν στο Δρομοκαΐτειο και επέστρεψε στο κελί

«Βόλτα» στο Δρομοκαΐτειο, που εφημέρευε χθες, Κυριακή, πραγματοποίησε -συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών- ο κρατούμενος Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος νωρίτερα είχε καταφέρει με τους ισχυρισμούς του να προκαλέσει ανησυχία στο σωφρονιστικό κατάστημα, που έκρινε απαραίτητη τη μετάβασή του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου, ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς, επέστρεψε στις φυλακές.

«Οι γιατροί έκριναν πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα ψυχιατρικής φύσεως, γι’ αυτό και τον έστειλαν πίσω στις φυλακές. Το σίγουρο είναι πως, για να πείσει τους αστυνομικούς να τον φέρουν στο Δρομοκαΐτειο, κάτι έκανε, κάτι τους είπε, δεν τον μετέφεραν σε μας με το παραμικρό. Δεν είναι εύκολο, αν ένας κρατούμενος σου λέει για παράδειγμα πως θέλει ν’ αυτοκτονήσει, να μην τον πας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Σωστά έπραξαν και τον έφεραν, απλά οι γιατροί δεν έκριναν πως χρήζει νοσηλείας».

Όλα συνέβησαν χθες, Κυριακή, και κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου: «Πήγε στην εφημερία γύρω στις 12:30 με 13:00 και περίμενε μέχρι τις 14:00, για να τον δουν οι γιατροί. Τον συνόδευαν τέσσερις αστυνομικοί και κάποια στιγμή τους ζήτησε νερό. Του έφεραν, αλλά επειδή ήταν από τον ψύκτη, τους είπε “πίνω μόνο εμφιαλωμένο”. Στη συνέχεια τον είδαν οι γιατροί και κατάλαβαν αμέσως πως δεν χρήζει εισαγωγής. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί τους εξετάζουν μέσα από ερωτήσεις που τους κάνουν αν έχουν τάση αυτοκτονίας κι άλλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε ο Φουρθιώτης τι ισχυρίστηκε, ωστόσο δεν έπεισε κανέναν. Εκείνος θα προτιμούσε να νοσηλευτεί βέβαια, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

πηγή: protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor – James Καφετζής: “Άδειασε” την παραγωγή αποκαλύπτοντας τον πραγματικό λόγο της αποχώρησής του

Eurovision: Ο νικητής τραγουδάει το El Diablo – Χαμός με τις υπόνοιες για χρήση κοκαΐνης – Βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας