3:06 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μέρκελ: «Δεν βλέπω κούρεμα του ελληνικού χρέους»

Μέρκελ: «Δεν βλέπω κούρεμα του ελληνικού χρέους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» αλλά και στους δημοσιογράφους των εφημερίδων Le Monde, Sueddeutsche Zeitung, El Pais, La Stampa και Guardian παραχώρησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της σημερινής συνάντησης των αρχηγών κυβερνήσεων της Ε.Ε., που συγκαλεί στο Βερολίνο για την ανεργία των νέων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανόν να συμβεί.

 

Παρατίθεται μέρος της συνέντευξης:

-Γιατί θέλατε να έχετε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον αγώνα κατά του χρέους; Δεν θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να τα καταφέρουν μόνοι τους;

-Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εμπειρία με υπερχρεωμένες χώρες όσο κανένας άλλος οργανισμός παγκοσμίως. Η φήμη του και οι γνώσεις του διευκόλυναν εμάς τους Ευρωπαίους, όταν διαπραγματευόμασταν τα προγράμματα βοήθειας με τις πληγείσες χώρες.

-Τις τελευταίες εβδομάδες το ΔΝΤ ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι εσωτερικοί κανονισμοί θα μπορούσαν να το αναγκάσουν σε αποχώρηση. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ακραία περίπτωση η Ευρώπη, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ, θα πρέπει να στηρίξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα;

– Η Ελλάδα έχει προχωρήσει χάρη στην κυβέρνηση του Σαμαρά που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις. Είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

– Δεν θα υπάρξει λοιπόν νέο «κούρεμα» του χρέους;

– Δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας