19:31 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μετά την άρση του lockdown θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Μετά την άρση του lockdown θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Μετά την άρση του lockdown θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που εκδόθηκε «κατ’ εξαίρεση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του ιού SARS- Cov 2, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν πραγματοποιείται κατά το χρονικό διάστημα που ορίζεται στον νόμο.

Η διεξαγωγή αυτών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία, εντός του χρονικού διαστήματος που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε καμία περίπτωση πριν την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την ως άνω ανακοίνωση».

«Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του ιού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων στα πανεπιστήμια ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής υποδοχής του Α.Ε.Ι. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.
Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων στα πανεπιστήμια δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικούς μεθόδους εξέτασης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Παράταση στην τηλεργασία έως το τέλος του έτους – Πρόστιμα στους παραβάτες

Νομοσχέδιο Βρούτση: Ανατροπές στα εργασιακά – Αντιδράσεις από τα συνδικάτα και πανελλαδική απεργία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας