4:48 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Μετά την κατάθεση "φωτιά" του ιατροδικαστή συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της εγκύου στο Βενιζέλειο

Μετά την κατάθεση "φωτιά" του ιατροδικαστή συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της εγκύου στο Βενιζέλειο

Μνήμες από τη φρικτή νύχτα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναβιώνουν ξανά σήμερα στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η δίκη είχε διακοπεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μετά την κατάθεση του ιατροδικαστή Μ. Μιχαλοδημητράκη, η οποία ”έκαιγε” τους γιατρούς.

Στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής ”ο θάνατος οφείλεται σε αιμορραγική καταπληξία, συνεπεία ρήξης της μήτρας.

Η πλήρης ρήξη και η απότομη έξοδος του κυήματος επήλθαν πρακτικά ταυτόχρονα, με άμεσο κλινικό επακόλουθο την πτώση σε σοκ και το θάνατο της μητέρας της εντός ελαχίστων λεπτών” ενώ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στους ιατρούς, ιδιαίτερα για το γεγονός της απουσίας από εφημερία.Νωρίτερα συγγενείς ξέσπασαν αποκαλώντας τους κατηγορούμενους φονιάδες, μετά από αναφορές συνηγόρου υπεράσπισης.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της αδερφής της Μ. Βουλγαρίδη «λίγο πριν φύγει, φώναζε τόσο που την άκουγε όλο το νοσοκομείο. Μας είπε ”βοηθήστε με θα πεθάνω”…».

Στο εδώλιο έχουν καθίσει επτά γιατροί και δύο μαίες, για το θάνατο της 33χρονης γυναίκας και του αγοριού που δε γέννησε ποτέ.

Η Μ.Βουλγαρίδη ήταν στον 8ο μήνα της κύησης όταν μετέβη στο Βενιζέλειο με φρικτούς πόνους.

Εκεί όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα δεν υπήρχε ειδικευμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος, αλλά μόνο ειδικευόμενος. Ενώ εκτός από τους δύο γιατρούς απουσίαζε και ο ακτινολόγος.

Η γυναίκα πέθανε δύο ώρες μετά την εισαγωγή της αβοήθητη.

πηγή: flashnews.g

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας