23:51 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Πότε επιτρέπονται για ιατρικούς λόγους [ΦΕΚ]

Μετακινήσεις εκτός νομού: Πότε επιτρέπονται για ιατρικούς λόγους [ΦΕΚ]

Με έγγραφο από ιδιωτική κλινική ή δημόσιο νοσοκομείο και όχι από ιδιώτη γιατρό θα μπορούν να γίνονται υπερτοπικές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα.

«Εφόσον υπάρχει άδεια από δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας θα μπορέσει να μετακινηθεί ο πολίτης. Όχι η άδεια από ιδιώτη γιατρό, αλλά προγραμματισμένα ραντεβού σε ιδιωτικές κλινικές ή δημόσια νοσοκομεία. Βεβαιώσεις από ιδιώτες γιατρούς αυτές τις μέρες δεν θα γίνουν δεκτές» είπε ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος στον ΣΚΑΪ.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Το ΦΕΚ για τις υπερτοπικές μετακινήσεις αναφέρει:

Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.» 2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Δείτε εδώ  το ΦΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Παναγιώτης Σταμπουλίδης για εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς SMS οι πελάτες μέχρι τις 23:00

Βύρωνας: Την ενόχλησαν τα κορίτσια που έπαιζαν κάτω από το σπίτι της και τους πέταξε πετρέλαιο- Συνελήφθη η 37χρονη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας