0:03 Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανεμβολίαστος 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανεμβολίαστος 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Η ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης ολοένα και εντείνεται μετά την αυξητική πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τις προβλέψεις για εκτίναξη των κρουσμάτων τον Αύγουστο να τρομάζουν και τη μετάλλαξη Δέλτα να τείνει να κυριαρχήσει στη χώρα, σημαίνοντας το 4ο κύμα της πανδημίας.

«Δεν είναι ακριβώς τέταρτο κύμα. Η αύξηση κρουσμάτων δε σημαίνει και τέταρτο κύμα. Είναι όμως μια ισχυρότατη προειδοποίηση για το τέταρτο κύμα και το μείγμα είναι πάρα πολύ εκρηκτικό: χαλάρωση των μέτρων και ειδικά μη χρήση μάσκας, μεταλλάξεις και ανεμβολίαστοι κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν επικρατήσει θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα, με έναν 49χρονο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

«Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Πρόκειται για μοναχό από το Άγιο Όρος που αποτελεί και το «κρούσμα μηδέν» της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω, με τον κ. Καπραβέλο να αναφέρει στο GRTimes τα εξής: «Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος».

Εν τω μεταξύ, αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η Δέλτα αλλά και το γεγονός ότι αφήνει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετικά λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι υπερμεταδοτικότητά της» συμπληρώνει ο ίδιος στο Live News και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους νέους οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

«Είναι σίγουρο ότι δε θα νοσήσουν αλλά είναι σημαντικός κίρκος στην αλυσίδα διασποράς καθώς θα μολύνουν τις οικογένειές τους, θα διασπείρουν τον ιό», συνεχίζει και καταλήγει: «Είναι θέμα κοινωνικής συναίσθησης. Να εμβολιαστούν όλοι για να ελέγξουμε την πανδημία».

πηγή: magnesianews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας