7:28 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μετανάστες: Ένα κρούσμα σε αυτές τις κοινότητες λειτουργεί σαν φλόγα εν τω μέσω της πανδημίας

Μετανάστες: Ένα κρούσμα σε αυτές τις κοινότητες λειτουργεί σαν φλόγα εν τω μέσω της πανδημίας

Είναι τραγικό το βίντεο που ακολουθεί εν μέσω πανδημίας. Ο Βαγγέλης Γκούμας έκανε ένα ρεπορτάζ κόλαφο για τις άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας που δείχνει πως ακόμη και σήμερα που μόνο στην Αττική έχουμε σαράντα χιλιάδες ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού οι άνθρωποι αυτοί στοιβάζονται σαν τα ποντίκια κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο όντας φυσικά ωρολογιακές βόμβες. Βέβαια, δεν είναι το πρώτο ρεπορτάζ – αυτοψία του συναδέλφου για λογαριασμό του Star που καταδεικνύει τις άθλιες συνθήκες πουν ζουν οι εν λόγω άνθρωποι.

Δεν ξέρουμε ούτε πόσοι μετανάστες κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας ούτε πού βρίσκονται. Οπότε, πώς μπορεί να ελεγχθεί ή έστω να περιοριστεί η εμφάνιση του κορωνοϊού; Δεδομένου, δε, ότι τα διαμερίσματα όπου διαμένουν δεν είναι ελεγχόμενα, μπορείτε να ανησυχείτε όσο θέλετε, αφού κυκλοφορούν με όλη τους την άνεση ανάμεσά μας. Και αυτό το «με όλη την άνεση» το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Και τι μπορεί να γίνει; Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων» και της υποτιθέμενης «πολυπολιτισμικότητας», που στοίβαζε πληθυσμούς δημιουργώντας ανοιχτά γκέτο.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lockdown στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ

Η χρήση μάσκας μπορεί να σώσει έως και 266.000 ζωές στην Ευρώπη έως τον Φεβρουάριο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας